«Ε, Ελληνοκύπριε, ο κατακτητής σου σε ευγνωμονεί»!

by | Nov 19, 2008 | Αναλύσεις

Latest News

Του Σάββα Ιακωβίδη 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η μεγαλύτερη νίκη του Τούρκου Αττίλα; Δεν είναι μόνο η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας. Είναι, προπάντων, ο εθνικός αφοπλισμός και ευνουχισμός των Ελλήνων, η στόμωση της αντίστασης και η σταδιακή προσχώρησή τους στους όρους του κατακτητή. Η επίδειξη διαβατηρίων, ταυτοτήτων στις κατοχικές Αρχές. Η δίκην τουριστικής επίσκεψης, μετάβαση Ελλήνων στα κατεχόμενα. Οι διακοπές πολλών στα κλεμμένα ξενοδοχεία μας. Η παρουσία πολιτικών σε γάμους και εκδηλώσεις πάνω σε περιουσίες και ξενοδοχεία Ε/κ. Η ανέμελη βόλτα της πρώτης κυρίας με τη σύζυγο του κατοχικού Ταλάτ στα δρομάκια της Κερύνειας. Η μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, πολιτικών, πρώην και νυν Γενικών Εισαγγελέων για φαγοπότι στα κατεχόμενα και, κυρίως, η εισβολή Ε/κ κουμαρτζήδων στα κατοχικά καζίνα, τι συνιστούν; Συνιστούν ευθεία πολιτική αναγνώριση και οικονομική αιμοδοσία του Τούρκου Αττίλα, ώστε η δούλωσή μας να είναι τέλεια.

Τι σημαίνουν αυτά; Πράξεις εσχάτης προδοσίας! Ας μας πει κάποιος έναν λαό, που κατακτήθηκε και τολμά να συνεργάζεται και να αιμοδοτεί παντοιοτρόπως το δυνάστη του. Δεν υπάρχει! Πλην μερίδας Ελλήνων της Κύπρου. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Μας το βροντοφωνάζουν και μας χλευάζουν οι Τ/κύπριοι. Ιδού τι γράφει σαρκαστικά ο γνωστός Τ/κ δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ, στον χθεσινό «Πολίτη»: «Η μορφή διακυβέρνησης, το περιουσιακό κλπ. είναι όλα μπούρδες. Κανέναν δεν ενδιαφέρουν. Δεν είναι ο Χριστόφιας και ο Ταλάτ η ελπίδα μας. Οι Ελληνοκύπριοι τζογαδόροι είναι. Τι λέει ο Έρντογαν; Κοιτάξτε, βρήκε τη φόρμουλα της λύσης. Αν η ελληνική πλευρά ανταποκριθεί στην καλή μας βούληση, λέει, θα υπάρξει λύση. Κατάλαβες, αγαπητέ Γιώργο; Είναι ζήτημα καλής βούλησης αυτό. Ανταποκρίσου. Για να συμφωνήσουμε! Να μείνω και δικός σου εγγυητής μέχρι θανάτου. Μην ανησυχείς. Αρκούμαι με το βορρά. Δεν πρόκειται να πάρω και το νότο. Θα σου αφήσω τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την Πάφο.

»Άλλωστε τι είναι αυτό που αποκαλείς κυπριακό ζήτημα, αδελφέ. Είναι και αυτό ζήτημα τζόγου. Δεν είναι; Έριξε μια ζαριά ο Μακάριος το 1963. Νόμισε ότι κέρδισε. Το 1974 κατάλαβε ότι είχε χάσει. Όταν ρίχτηκαν μεγαλύτερες ζαριές. Τέλος πάντων. Μην νοιάζεσαι εσύ γι' αυτά. Έλα, κόπιασε, να παίζεις κάθε βράδυ. Οι πόρτες μας είναι ορθάνοικτες για σένα. Να σε υποδέχονται λέγοντάς σου "γεια σου" οι σωματοφύλακες από την Ανατολία. Εσύ μάθε τούρκικα και αυτοί ελληνικά. Ας πάει στο διάβολο και η ομοσπονδία. Διχοτόμηση. Καλύτερα διχοτόμηση. Εσύ εκεί και εμείς εδώ. Να συναντιόμαστε κάθε βράδυ στο τραπέζι της ρουλέτας. Τζάμπα είναι τα ποτά και οι μεζέδες. Τσιν τσιν. Win-win… Ε, Ελληνοκύπριε αδελφέ, η κατοχική οικονομία σού είναι ευγνώμων. Αυτό το ψευδοκράτος θα βγει ψηλά όχι στους δικούς μου ώμους, αλλά στους δικούς σου. Δεν θα ξεχαστούν καθόλου τα αγαθά, που προσφέρεις στους κατακτητές, στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και στα καζίνα που ανεγείρονται πάνω στους αγνοουμένους σου, τα οστά των οποίων δεν μπόρεσες να βρεις ακόμη.
»Ούτως ή άλλως, τα καζίνα αυτά στήνονται για σένα, όχι για μένα. Απαγορεύεται η είσοδος των "ντόπιων". Οι "ξένοι" μπαίνουν ελεύθερα. Εδώ σε θεωρούν "ξένο". Είσαι Κύπριος, αλλά μόνο στο νότο είσαι Κύπριος. Στο βορρά είσαι "ξένος". "Τουρίστας" με λίγα λόγια. Καυχήσου όσο μπορείς! Τι προνόμιο και αυτό! Άντε εις υγεία. Εβίβα πρώτη. Ας πιούμε. Την κατάρα μου να 'χει η ενωμένη Κύπρος. Διχοτόμηση. Καλύτερα διχοτόμηση. Στοιχημάτισε τα ευρουλάκια μέχρι το πρωί. Ζήτω η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου!». Εμείς λέμε: Ερρέτωσαν οι αιμοδότες του Αττίλα.

Latest News