ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ

by | Dec 17, 2008 | Ειδήσεις

BREAKING News

Προσπάθεια να αντιστραφεί το γενικευμένο αρνητικό κλίμα εναντίον της Ελλάδας έστω και πολύ καθυστερημένα ανέλαβε ο κ. Πάνος Λειβαδάς με σχετικό άρθρο που έγραψε υπό τον τίτλο υφαρπαγή Δημοκρατίας – Hijacking Democracy.

Το άρθρο ενώ επιχειρεί  να "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις εντούτοις χρησιμοποιεί αντιφατικούς  και μάλλον ατυχείς χαρακτηρισμούς  με ισχυρισμούς στην ερμηνεία αλλά και στην προσέγγιση των γεγονότων που ευλόγως   αναμένεται να προκαλέσουν και πολιτικές  αντιδράσεις. Στο κείμενο που αναρτήθηκε  στο  δημοφιλές Blog Huffington  γίνονται  ανόμοιες συγκρίσεις ως προς την ασφάλεια που μπορεί να παρέχει η χώρα με την τήρηση του νόμου και της τάξης με την ασφάλεια των αγώνων του 2004 ή ακόμα χειρότερα ως προς τα  γεγονότα και τα αίτια τους με εκείνα  τα γεγονότα του 1992 στο L.A. Στο άρθρο γίνεται επίσης αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για όλους εκείνους που έπαθαν ζημιά  προκειμένου  να αντιστρέψει το ήδη αρνητικό κλιμα που έχει δημιουργηθεί.  Ο κ. Λειβαδάς είναι ο άνθρωπος που στην κυβέρνηση τον αποκαλούν "ιπτάμενο παιδί" αφού διαρκώς βρίσκεται σε ταξίδια  για ομιλίες με βασικό  αγαπημένο του θέμα την επιτυχία των Ολυμπιακών αγώνων, ενώ  η συνολική  παρουσία και δράση του πολλές φορές έχει ενοχλήσει και το μέγαρο Μαξίμου, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει γίνει δέκτης έντονης δυσαρέσκειας  εκ μέρους άλλων στελεχών της κυβέρνησης  για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί διάφορα  θέματα της αρμοδιότητας του.  Την ίδια στιγμή   υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου  αλλά και συνεργάτες του  κ. Καραμανλή  στο Μαξίμου  έχουν εισηγηθεί στον κ. Παυλόπουλο την  απομάκρυνση του ,αφενός  διότι είναι πολλά τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον τομέα ευθύνης του κ. Λειβαδά και αφετέρου κρίνεται σκόπιμη η απομάκρυνση  αυτή στο επόμενο ανασχηματισμό, ώστε να αποχρωματισθεί πλήρως το υπουργείο  και από  επιρροές του παρλεθόντος  που παραπέμπουν σε πρόσωπα που ευθέως ο ίδιος ο κ. Καραμανλής "κάρφωσε"   στην χτεσινή ομιλία του στα μέλη της κοινοβουλευτικής.

Το  "επίμαχο" άρθρο δημοσιεύτηκε στο γνωστό δημοφιλές  Blog και  όπως χαρακτηριστικά τονίζεται -στο σχετικό ενημερωτικό email που αποστέλλεται με εντολή του κ. Πάνου Λειβαδά προς όλα τα ομογενειακά ΜΜΕ σε όλο το κόσμο μέσω των Ελληνικών Γραφείων Τύπου προκειμένου να αναδημοσιευθεί  και εμμέσως πλην σαφώς να προβληθεί και ο ίδιος – ο κ. Λειβαδάς  επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις  και  να αναστρέψει το ήδη αρνητικότατο κλίμα  για την Ελλάδα και τον τουρισμό της. Ο κ. Λειβαδάς   μεταξύ άλλων στο κείμενο του τονίζει τα εξής: 

  • Ότι οι πρόσφατες ταραχές στην Ελλάδα είχαν ως αφορμή το γεγονός ότι αστυνομικός σκότωσε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο στις 6 Δεκεμβρίου. Ολόκληρη η Ελλάδα, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και ο ελληνικός λαός, με μια φωνή εξέφρασαν τη βαθιά οδύνη και οργή τους και καταδίκασαν το τραγικό αυτό γεγονός. Οι δύο αστυνομικοί, υπεύθυνοι για τη φοβερή αυτή πράξη συνελήφθησαν και εναντίον τους απαγγέλθηκε κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης στον έναν και αυτουργία στον άλλον.
  • Ότι δυστυχώς μια μικρή, περιθωριακή ομάδα ολίγων εκατοντάδων εξτρεμιστών που αυτο-αποκαλούνται αναρχικοί, εκμεταλλεύθηκαν το διάχυτο πένθος και προσέφυγαν σε βία για να προωθήσουν τους δικούς τους σκοπούς με στόχο την υπονόμευση του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας. Όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ομόφωνα καταδίκασαν τις πράξεις εξτρεμισμού.
  • Ότι η ελληνική Αστυνομία βρέθηκε προ του δύσκολου καθήκοντος αφ΄ ενός μεν να διαφυλάξει την ελεύθερη έκφραση και το δικαίωμα της διαδήλωσης και αφ΄ ετέρου να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Η υιοθέτηση αμυντικής τακτικής υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στις διαδηλώσεις συμμετείχε τεράστιος αριθμός ατόμων νεαρής ηλικίας που εξέφραζαν με ειρηνικό τρόπο τα αισθήματά τους.
  • Ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το νόμο και την τάξη και να μην αφήσει τα εγκληματικά αυτά στοιχεία ατιμώρητα (έγιναν τουλάχιστον 350 συλλήψεις). Η ελληνική κυβέρνηση εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών όπως την εγγυήθηκε και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, ενώ αποφάσισε να αποζημιώσει όσους η περιουσία τους υπέστη ζημίες κατά τις ταραχές.
  • Ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των πιέσεων που υφίσταται η νέα γενιά αναφορικά με το μέλλον της, την εκπαίδευση και την απασχόλησή της

 

Ο κ. Λειβαδάς παραθέτει σχετικά στοιχεία για τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στις αγωνίες και τις πιέσεις αυτές και καταλήγει:

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ένταση θα αποκλιμακωθεί σύντομα, όπως ήδη συμβαίνει, κι ότι θα επιστρέψουμε στην πλήρη ομαλότητα, όπως και είμαι βέβαιος ότι οι νέοι θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη τους προς εμάς, ως εταίρους που αφουγκράζονται τις αγωνίες τους, που θα προσπαθήσουν ακόμη πιο εντατικά να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, που νοιάζονται για το μέλλον τους, που θα προσπαθήσουν ακόμη πιο σκληρά να δημιουργήσουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές, καλύτερη Παιδεία και περισσότερες ευκαιρίες γι αυτούς».

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΟΥ ΛΕΙΒΑΔΑ

Το ερώτημα που ευλόγως τίθεται  είναι αν πρόκειται για γκάφα ή για κατά λάθος…Λάθος χρήση γλώσσας (λανθάνουσας)…
 

Breaking News