ΑΚΕΛ – Εκλογή νέου ΓΓ

by | Jan 22, 2009 | Αναλύσεις

BREAKING News

antors_kyprianou.jpgΤην εκλογή του Αντρου Κυπριανού ως Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου του ΑΚΕΛ Αριστοφάνης Γεωργίου, διαβεβαιώνοντας ότι ''θα στηρίξουμε το νέο Γενικό Γραμματέα, το κόμμα, αλλά και την προσφορά του κόμματος προς το λαό μας''.

''Η διαδικασία εκλογής του νέου Γενικού Γραμματέα έχει ολοκληρωθεί. Υπήρξαν, σύμφωνα και με τις διαδικασίες και με τα προβλεπόμενα από το καταστατικό, δύο υποψηφιότητες, αυτή του συντρόφου του Αντρου Κυπριανού και του συντρόφου Νίκου Κατσουρίδη. Εχουν προσέλθει και έχουν ψηφίσει το σύνολο των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, 105, και έχει εκλεγεί ως νέος Γενικός Γραμματέας ο σύντροφος Αντρος Κυπριανού, αφού πήρε 57 ψήφους, του οποίου και δίδω συγχαρητήρια για την εκλογή'', είπε ο κ. Γεωργίου.
Πρόσθεσε ότι ''ο σύντροφος Νίκος Κατσουρίδης έχει πάρει 48 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 45,71% και 54,29% ο σύντροφος Αντρος Κυπριανού''.
Τη βεβαιότητα ότι ο νέος ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού θα συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε το ΑΚΕΛ για δικαίωση των αγώνων και θυσιών των συντρόφων, βετεράνων του κόμματος, εξέφρασε την Τετάρτη ο απερχόμενος ΓΓ του ΑΚΕΛ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του προς τον νεοεκλεγέντα ΓΓ του κόμματος, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι θα βρίσκεται στη διάθεση του ΑΚΕΛ και ιδιαίτερα του κ. Κυπριανού για όποτε και όταν τον χρειαστούν.

«Προσωπικά είμαι στη διάθεση του κόμματος, των συντρόφων μου και ό,τι εμπειρίες έχω αποκομίσει και τις όποιες ικανότητες έχω σε ό,τι αφορά στη σκληρή δουλειά για να συνεχιστεί η ενότητα και η ενότητα δράσης στο κόμμα, είμαι στη διάθεσή τους και καθημερινά θα είμαι δίπλα τους», είπε ο κ. Χριστόφιας.

Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες μέρες γράφτηκαν και λέχθηκαν πολλά σε ό,τι αφορά τις εκλογές στο κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι οι εικασίες που μπορεί να κάνουν διάφοροι ότι το κόμμα χωρίστηκε στα δύο θα διαψευσθούν.

«Συνήλθε πολύ όμορφα και ωραία η Κεντρική Επιτροπή, ήταν δύο οι υποψηφιότητες και με απόλυτο σεβασμό προς τους δύο συντρόφους μας έχει δώσει την ετυμηγορία της. Αλλωστε το αποτέλεσμα δείχνει ότι ελεύθερα έχουν εκφραστεί τα μέλη της ΚΕ. Μπορεί τώρα κάποιοι να κάνουν νέες εικασίες, ότι χωρίστηκαν στα δύο. Σας προλαμβάνω. Εκείνοι που πάνε να κάνουν τέτοιες εικασίες θα διαψευστούν, όπως διαψεύστηκαν πολλές φορές ως τώρα. Τόσο ο Αντρος όσο και ο Νίκος θα είναι πλάι – πλάι στην ΚΕ, στη Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο και θα συμπληρώνει ο ένας τον άλλο», συνέχισε.

Ο απερχόμενος ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι δεν έχει την πρόθεση να εμφανιστεί ως «πατερναλιστής», σημειώνοντας ότι «το κόμμα έχει ΓΓ πρώτο μεταξύ ίσων».

Ο κ. Κυπριανού, συνέχισε, «έχει την κύρια ευθύνη για να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία, η συλλογικότητα και ενότητα στο κόμμα, μαζί με τους υπόλοιπος συντρόφους, και είμαι ένας από αυτούς και θα τον βοηθήσω όσο περνά από το χέρι μου».

Η εκλογή του Αντρου Κυπριανού ως ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι η δεύτερη εκλογή στην ιστορία του κόμματος κατά την οποία διεκδίκησαν τη θέση υποψήφιοι πέραν του ενός. Η πρώτη ήταν κατά την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια το 1988, με ανθυποψήφιο τον Παύλο Δίγκλη.

Ο κ. Χριστόφιας είχε ήδη οριστεί από το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ μετά το θάνατο του πρώην ΓΓ Εζεκία Παπαϊωάννου ως προσωρινός ΓΓ στις 10 Απριλίου 1988. Δώδεκα μέρες μετά εξελέγη ΓΓ του κόμματος. Στο αξίωμα αυτό επανεξελέγη το 1990, το 1995, το 2000 και το 2005.

Breaking News