Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ Η ΚΥΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ…

by | Mar 16, 2009 | Αναλύσεις

BREAKING News

georgiadis-8eofilos.pngΤου Αναστάσιου Καζαντζίδη, εκπαιδευτικού-αρθρογράφου 

Το νέο βιβλίο ιστορίας της Κύπρου, πρέπει να έχει στο εξώφυλλό του, τη φωτογραφία του νεομάρτυρα του πολύπαθου νησιού, Θεόφιλου Γεωργιάδη. Είναι ο ήρωας που ξέχασε- μαζί και με πολλούς άλλους -να γράψει για τον βίο του, στο κεφάλαιο για την ΚΥΠΡΟ, η γνωστή καθηγήτρια κυρία Ρεπούση, όταν της ζητήθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας να ξαναγράψει το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ δημοτικού.

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1957 στο χωριό Ευρύχου. Πατέρας του ήταν ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Χαράλαμπος Γεωργιάδης, ο οποίος μπόλιασε το παιδί του με τα ιδανικά της φιλοπατρίας, της ελευθερίας, του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας. Με τα ίδια ιδανικά που πρέπει να μεγαλώνουν και τα σημερινά ελληνόπουλα απανταχού της γης και όχι …με τα ιδανικά που προωθούν τα ευαγή ιδρύματα τύπου CDRSEE και Σόρος.

Η Ελληνική ανατροφή, μαζί με την πίκρα από την προσφυγιά και το θυμό του από την τουρκική κατοχή, χάραξαν την ψυχή του και σμίλεψαν τη σκέψη και τη μοίρα του. Ο Θεόφιλος έγινε ευαίσθητος όχι μόνο απέναντι στο δράμα του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και απέναντι στα πάθη όλων των σκλαβωμένων λαών του κόσμου.

Τέλειωσε το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1975. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην 32η Μοίρα Καταδρομών ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Εκπαιδεύτηκε στην ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς και στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης. Από το 1977 έως το 1981, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο ίδιο Πανεπιστήμιο που πριν από λίγο καιρό, με επικεφαλή τον καθηγητή του κύριο Γιαννουλόπουλο, συμμετείχε μαζί με Τουρκικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης καθώς και με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε εργασία με θέμα: αν η Σμύρνη κάηκε το 1922 από τους Τούρκους ή από τους ….Έλληνες!

Στη συνέχεια μαθαίνει της τουρκική γλώσσα και εξειδικεύεται στην τουρκολογία, διευρύνοντας τις επιστημονικές του γνώσεις με σπουδές στη Γαλλία και τη Γερμανία. Όταν επέστρεψε στην Κύπρο, εργάστηκε για την Κυπριακή Δημοκρατία σε θέσεις που είχαν στο επίκεντρό τους Τουρκικά θέματα. Το 1988, μαζί με άλλους συναγωνιστές του ιδρύουν την Κυπριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν. Η μεγάλη μάχη με το Τουρκικό κράτος είχε ξεκινήσει για τα καλά. Έγραψε εκατοντάδες άρθρα, έδωσε συνεντεύξεις και πολλές διαλέξεις με κύρια θέματά του το Κυπριακό, τον αγώνα των Κούρδων για ανεξαρτησία, για τη γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Ανατολής και για το Αρμενικό ζήτημα. Ξεσκέπαζε συνεχώς το απάνθρωπο πρόσωπο της Άγκυρας. Το πολιτικός κόστος που αρχίζει να πληρώνει διεθνώς η Τουρκία εξαιτίας του αγώνα του Θεόφιλου, είναι πλέον τεράστιο!

Εκείνο όμως που εξοργίζει το βαθύ κράτος της Τουρκίας, είναι η έρευνά του για τους αγνοούμενους της εισβολής και η συνεργασία του με τους Κούρδους αντάρτες πάνω στο θέμα αυτό. Κούρδοι στρατιώτες του Αττίλα 74 αρχίζουν να μιλούν και να αποκαλύπτουν πολλά για τις θηριωδίες της εισβολής.

Κορωνίδα του αγώνα του Θεόφιλου, υπήρξε η διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου στις Βρυξέλλες, στις 12 και 13 Μαρτίου του 1994.

Οι αποκαλύψεις του, σοκάρουν την Ευρώπη και πανικοβάλουν την Τουρκία.

Οι παρευρισκόμενοι επίσημοι και δημοσιογράφοι, καταδικάζουν το φασιστικό τουρκικό καθεστώς και την εισβολή και κατοχή της Κύπρου.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 20 Μαρτίου στις 10 το βράδυ, έξω από το σπίτι του στη Λευκωσία στην ελεύθερη Κύπρο, ο εθνομάρτυρας Θεόφιλος Γεωργιάδης πέφτει νεκρός, έπειτα από ύπουλη και άνανδρη επίθεση που δέχεται από τις μυστικές Τουρκικές τρομοκρατικές υπηρεσίες.

Τιμή και δόξα στους ήρωες

Breaking News