Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ

by | Apr 22, 2009 | Ην. Πολιτείες

BREAKING News

26_apriliou_09_5th_ave_parelash_oloi_oi_ellhnes_mazi.png

5th_ave_parelasi_1.jpg5th_ave_parelasi_10_-_copy.pngΗ Ελληνοαμερικανική Κοινότητα της Μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης προετοιμάζεται πυρετωδώς για την εθνική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί -όπως πάντα με καθυστέρηση ενός μήνα- στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, την Κυριακή 26 Απριλίου.  Σύμφωνα με όσα έχουν δηλωθεί επισήμως στην παρέλαση του Ελληνισμού αναμένεται να παρελάσουν περισσότερα από 100 τμήματα, αποτελούμενα από  τοπικούς και περιφεριακούς εθνικότοπικούς  συλλόγους, ομοσπονδίες κι άλλους οργανισμούς της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας που θα καταφθάσουν  από διάφορα μέρη της Αμερικής. Το σώμα της παρέλασης αποτελούν περίπου 50 άρματα, ενώ σε προηγούμενες χρονιές είχαν ξεπεράσει τα 65 άρματα. Μέχρι στιγμής τα έξοδα της πολυδάπανης χολιγουτιανής  εκδήλωσης του Ελληνισμού της Αμερικής που αυτή την  χρονιά αναμένεται να ξεπεράσουν τις 350.000$ με βάση τον αρχικό προϋπολογισμό, που έχει καταρτιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες μας αλλά και σχετικές ανακοινώσεις των υπευθύνων συλλογής αυτού του ποσού κ. Μ. Ζίας και Γ. Ατζουλή δεν έχουν καλυφθεί δημιουργώντας άνχγος στους διοργανωτές και συντονιστές της μεγάλης αυτής διοργάνωσης για τον τρόπο κάλυψης του συνολικού ποσού.

5th_ave_parelasi_9.pngΠαρακολουθώντας τους σχηματισμούς της παρέλασης εκείνο που παρατηρεί κάποιος εκτός από τα πολλά ευτράπελα(κυρίες με σκυλάκια, καροτσάκια  με σουβλάκια, κυρίες με μωράκια, άσχετους,  και πολλά άλλα αυτό που του μένει είναι  το άτακτο  και ασυντόνιστο του βηματισμού, οι ατάκτως βαλμένες ομάδες και φυσικά  τα κάθε είδους άρματα{εταιριών, ποδοσφαιρικών ομάδων, κέντρων διασκέδασης κτλ} που παρελαύνουν.  Το μόνο παρήγορο είναι η παρουσία της  νεολαίας με τις εθνικές ενδυμασίες και οι εθνικοτοπικοί συλλόγοι που με τις τοπικές νεδυμασίες κάνουν την παρλέλαση να μοιάζει με Ελληνική. Αυτό που δημιουργεί πικρία είναι  ότι ενώ η πάρελαση είναι καθαρά Ελληνική και παρατηρείται αυτή η δυσάρεστη εικόνα που προσβάλει τον Ελληνισμό  την ιστορία αλλά και το ίδιο το  ιστορικό γεγονός,   οι Αμερικανοί άλλων εθνικοτήτων που "τιμούν" με την παρουσία τους το καθαρά αυτό ελληνικό γεγονός  μείζονος σημασίας, παρελαύνουν με  παραδειγματικό και υποδειγματικό βηματισμό σε αντίθεση  με τα δικά μας ελληνόπουλα και ελληνικής καταγωγής μαθητές και άτομα κάθε ηλικίας που συμμετέχουν με σχηματισμούς ατάκτων μπουλουκιών. 5th_ave_parelasi_15_-_copy.pngΠερισσότερο με γιορτή  και πανηγύρι θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζει παρά με εθνική παρέλαση. Λείπει δηλαδή ο προγραμματισμός, ο κεντρικός σχεδιασμός, και η υπευθυνότητα από τους  διοργανωτές και συντονιστές {που δεν είναι άλλοι από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ} της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο. Θα μπορούσε υπό άλληες συνθήκες αυτή η  μεγάλη εκδήλωση του Ελληνισμού να αποτελεί κάθε χρόνο όντως εθνική μαρτυρία των Ελλήνων και μια  ακόμα μορφή πίεσης προς την Αμερικανική κυβέρνηση για την προς τον συμφέρον επίλυση και προώθηση των εθνικών μας ζητημάτων. Αντ' αυτού, που σήμερα όσο ποτε άλλοτε έχουμε ανάγκη πανεθνικής συστράτευσης, αυτή η μεγάλη κινητοποίηση μετατρέπεται σε ένα άνευ προηγουμένου κατώτερης πολιτιστικής ποιότητας εμπορό-πανήγυρι χωρίς πολιτικά μηνύματα προς την εκάστοτε Αμερικανική ηγεσία, από την μια. Και από την άλλη σε άλλη μια ευκαιριακού τύπου δημοσίων σχέσεων της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με τους εκάστοτε προεδροπαράγοντες που συνωστίζονται για μια φωτογραφία με υπουργούς και βουλευτές που από την πλευρά τους εκμεταλεύονται και αυτή την  δυνατότητα που τους παρέχει το ελληνικό δημόσιο(που πληρώνει όλα τους τα έξοδα) για μικρή η μεγάλη -ανάλογως εποχής-ψηφοθηρία χειρίστου είδους. 

 

5th_ave_parelasi_13_-_copy.pngΩστόσο, θα πρέπει να τονιστεί, παρά τις επικρίσεις που δέχεται  όχι τόσο αυτός καθαυτός  ο θεσμός  της  παρέλασης περισσότερο για την οργανωτική δομή και όχι για την ουσία του, στην 5η Λεωφόρο, όσο για το ανοργάνωτο και προχείρως  "οργανωμένο", πρόκειται πράγματι για την μεγαλύτερη εκτός 5th_ave_parelasi_11_-_copy.pngΕλλάδος Εκδήλωση αφιερωμένη στην εθνική Παλιγγενεσία του ξεσηκωμού εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1821, ασχέτως αν σπανίως εκ των επισήμων ή  εκ των διοργανωτών γίνεται αναφορά στην επανάσταση του Ελληνισμού ενάντια στον Τουρκικό ζηγό. Άσχετα ως προς την όλη διοργάνωση που το μοναδικό κοινό που έχει με τις αντίστοιχες ελληνικές παρελάσεις στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Σημαία και την προεδρική φρουρά που ανοίγει την εκδήλωση αυτή, η οποία φαίνεται να  έχει προσαρμοστεί πλήρως στα Αμερικανικά πολιστικά  δεδομένα κάνοντας πολλούς να μιλάνε -μεταξύ αυτών και αρκετών ελλήνων πολιτικών- περισσότερο για Πατριανό ή (κάτα άλλους) Βραζιλιάνικο καρναβάλι, εν τούτοις προετοιμάζεται επί μήνες και αποτελεί το μείζον ενωτικό γεγονός όλων των Ελλήνων της Αμερικής. Παραμερίζονται δηλαδή για ελάχιστους μήνες τα  χρόνια  εσωτερικά  χρόνια μικρά ή μεγάλα μίση και πάθη  χάρην της διοργάνωσης.   Η μοναδική ίσως διοργάνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ στην οποία όμως συμμετέχουν όλοι οι παράγοντες της  «Οργανωμένης Ομογένειας» ανεξάρτητα από τον αν συμφωνούν ή όχι με τα δυσάρεστα δρώμενα  που διαδραματίζονται όλο το υπόλοιπο διάστημα στους κόλπους της Οργάνωσης αυτής, όλοι προστρέχουν σε βοήθεια και υποστήριξη της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Πολλές φορές τα εσωτερικά δρώμενα στην ιστορική οργάνωση αποτρέπουν πολλούς ομογενείς, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να αποστασιοποιηθούν αλλά και αν εκδηλώσουν εμπράκτως την διαμαρτυρία τους, να βοηθείσουν ακόμα και οικονομικά την  εκδήλωση αυτή.    

5th_ave_parelasi_5_-_copy.pngΓια την κάλυψη του ποσού αυτού αλλά και όλων των άλλων εξόδων που απατούνται για την οικονομική κάλυψη αυτού του σημαντικού γεγονότος  κάθε χρόνο επιστρατευονται γνωστοί ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες ως χορηγοί και δωρητές, οι οποίοι ο κάθε ένας προσφέρει το ποσό των 5000$ και ως parelash_sth_5h_22_4_2007.jpgσυμβολικό αντίτημο της προσφοράς του τιμάται για την προσοφορά του στην μια από τις δυο μεγάλες επίσημες εκδηλώσεις που οργανώνονται παραμονές της παρελάσεως στην 5η Λεωφόρο. Έτσι και αυτή την χρονιά θα τιμηθούν ουσιαστικά  για την οικονομική αλλά και την εθνική(;) «προσφορά τους» συνολικά περίπου  20 άτομα που αγόρασαν το πακέτο προσφοράς αντί του ποσού των 5000$. Το πακέτο περιλαμβάνει ένα τραπέζι 10 ατόμων στην εκδήλωση παρουσία υπουργών βουλευτών και άλλων επισήμων στο Hilton, μια σελίδα στο λεύκωμα της ομοσπονδίας που φέτος είναι αφιερωμένος την Γενοκτονία των Ποντίων και  άνε πακετάκι εισητήρια για την κλήρωση ενός ταξιδιού στην Ελλάδα και άλλα πλούσια δώρα…προσφορά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ και των δωρητών-χορηγών προς την πάλαι ποτέ ισχυρή και κραταιά Μεγάλη των Σκανδάλων οργάνωση του Ελληνισμού.

    


phlip_chrtoppher.pngΔεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις Πανομογενειακές- 10 τον αριθμό- ότι προκειμένου να αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενα του οργανισμού αυτού, ο γνωστός πετυχημένος Κύπριος  επιχειρηματίας, πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και βασικός πρωταγωνιστής της ομάδας -και όχι Lobby- που «τρέχει» για τα εθνικά θέματα μας στην Ουάσιγκτον κ.  Φίλιππας Κρίστοφερ δήλωνε κατ επανάληψη  όλο αυτό το διάστημα το χαρακτηριστικό και με συγκεκριμένο ύφος. « η παρέλαση δεν είναι της Ομοσπονδίας. είναι του Ελληνισμού και της Ομογένειας. Γνωρίζουμε τα εσωτερικά  προβλήματα(σ.σ.σκάνδαλα, δικαστήρια, αγωγές, καταγγελίες, και άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός) της οργάνωσης αυτής και μένουμε μακριά από αυτά. Η παρέλαση είναι όλων των Ελλήνων. Είναι δική μας υπόθεση και σας καλώ να βοηθείσετε τον σκοπό αυτό»  


5th_ave_parelasi_14_-_copy.pngΟι Ελληνορθόδοξες κοινότητες με τα σχολεία τους και αυτή την χρονιά αναμένεται να αποτελέσουν το ζωντανότερο κομμάτι της παρέλασης, την οποία θα ανοίξουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι εξ Ελλάδος με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τους Τελετάρχες(GRAND MARSHAL) που για φέτος είναι ο  ελληνοβραζιλιάνικης καταγωγής Τόνυ Ορλάντο, ο Ελληνομαερικανός Γερουσιαστής και στενός συνεργάτης του προέδρου Ομπάμα κ.  Αλέξης Γιαννούλιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης και το τμήμα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που εστάλη και φέτος από την Ελλάδα κατά πολύ μειωμένο σε παρουσία ευζώνων.Παράλληλα έρχεται και η μπάντα του στρατού. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στον οποίο έγινε πρόταση να είναι ο φετινός τελετάρχης αρνήθηκε παρόλο που οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας από τον Μάρτιο δήλωναν επισήμως ότι θα είναι μαζί μας και  πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας χωρίς να έχουν ακόμα  λάβει την επίσημη απάντηση του η οποία ήταν αρνητική!   

5th_ave_parelasi_3_-_copy.pngΟ πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, γνωστός   ΕλληνοΑμερικανός επιχειρματίας  Γιάννης Κατσιματίδης  και φερόμενος ως υποψήφιος διεκδικητής του δημαρχιακού αξιώματος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην πολιτεία της ΝΥ  έχει κατ επανάληψει απευθύνει σ΄όλους τους ομογενείς 5th_ave_parelasi_2_-_copy.pngσυνεχείς  εκκλήσεις  να παρευρεθούν δυναμικά, τόσο στην εθνική μας παρέλαση, όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας. Χάρη στις προσπάθειες του κ. Κατασιματίδη η παρέλαση και τους πέντε μεγάλους χορηγούς που συγκέντρωσαν το ποσό των 120.000 δολαρίων, το οποίο θα καλύψει τα έξοδα για την ζωντανή μετάδοση(Live) της παρέλαση από το Αμερικάνικο δίκτυο  FOX   από το τοπικό κανάλι 9 από τις 1:30 – 3:30 μ.μ., ενώ θα προηγηθεί ημίωρο αφιέρωμα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, στην Ελληνική Επανάσταση και στα εθνικά θέματα. Ουδείς ωστόσο έχει αναφέρει λεπτομέριες για το αφιέρωμα αυτό και ποιος έχει αναλάβει την παραγωγή του αφιερώματος δεδομένου ότι αυτό επιβλήθηκε ως αναγκαίο προαπαιτούμενο από τους χρηματόδοτες και χορηγούς λόγω των αντιδράσεων που είχαν προκληθεί τις δυο προηγούμενες χρονιές για τον τρόπο μετάδοσης από το αμερικανικό δίκτυο αλλά και τον συνολικό τρόπο διοργάνωσης της παρέλασης όπου ταυτόχρονα την ώρα της παρελάσεως γίνονταν και παράληλλες συναυλίες την μια χρονιά με την Άννα Βίσση και την άλλη με άλλο έλληνα γνωστό καλλιτέχνη ξεσηκώνοτας θύελλα διαμαρτυριών σε Αμερική και Ελλάδα! Την ευθύνη της τηλεοπτικής  παρουσίασης της παρέλασης από το κανάλι 9 και αυτή την χρονιά  θα έχουν οι Ελληνικής καταγωγής  Ερνι Ανάστος, Νικ Γκρέγκορι και η Αμερικανίδα  Ροζάν Σκοτ που εργάζονται στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίτκυο.

Κεντρικό σύνθημα της εθνικής παρέλασης είναι το «Ένας λαός 9.000 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού», ενώ το κεντρικό θέμα του επετειακού λευκώματος της ελληνικής ομοσπονδίας, είναι αφιερωμένο στην Ποντιακή Γενοκτονία.

5th_ave_parelasi_18_-_copy.pngΤελετάρχες της εθνικής παρέλασης  όπως προαναφέραμε έχουν οριστεί, ο Ελληνοαμερικανός υπουργός Οικονομικών του Ιλινόι, Αλέξης Γιαννούλιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης κι τραγουδιστής Τόνι Ορλάντο.

 

5th_ave_parelasi_6.pngΓια τις εκδηλώσεις της εθνικής παρέλασης έρχεται από την Ελλάδα πολυμελής αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου – επισήμως ανακοινώθηκε ότι έρχονται από Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Μεϊμαράκης, ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός parelasi.pngΕσωτερικών, Χρήστος Ζώης και διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από τους Βουλευτές Γεράσιμο Γιακουμάτο, Νικόλαο Παπαδημάτο, Δημήτριο Σταμάτη και Ιορδάνη Τζαμτζή από τη ΝΔ, Μιχάλη Καρχιμάκη, Χρήστο Παπουτσή, Γεώργιο Νικητιάδη και Γρηγόρη Νιώτη από το ΠΑΣΟΚ, Σπυρίδωνα Χαλβατζή από το ΚΚΕ, Μαυρουδή Βορίδη από το ΛΑΟΣ και Αναστάσιο Κουράκη από τον Συνασπισμό, θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη από τις 23 Απριλίου 2009.

μια ευρωβουλευτής και 10μελής αντιπροσωπεία της Ελληνικής Βουλής αποτελούμενη από μέλη της μόνιμης ειδικής διακοινοβουλευτικής  επιτροπής για θέματα αποδήμου Ελληνισμού, ενώ αναβλήθηκε η έλευση της 7μελούς κυπριακής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας που θα ερχόταν στις ΗΠΑ μεταξύ των άλλων και για επαφές στην Ουάσιγκτον.

ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ ΣΤΗΝ ΝΥ

5th_ave_parelasi_4_-_copy.png5th_ave_parelasi_16_-_copy.pngΓια την πολυμελή Ελληνική αντιπροσωπεία αρκετοί Ομογενείς έχουν δημοσίως  σχολιάσει αρνητικά την προσέλευση τους όχι μόνο διότι είναι πολλά τα έξοδα που επιβαρύνουν το Ελληνικό δημόσιο σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας  προς τον  Ελληνικό λαό, αλλά και διότι η δυσμενής εξέλιξη στο θέμα της παροχής του δικαιωμάτος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι μετά την ταφόπλακα που τέθηκε και επισήμως με την συζήτηση στη Βουλή στις 7 Απριλίου και την προσυμφωνημένη  άρνηση του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αριστερών δυνάμεων τελικά το νομοσχέδιο δεν πέρασε αφού σύφμωνα με την συνταγματική αναθεώρηση του 2005 απαιτούνταν  για την ψήφιση του τα 2/3 της Βουλής, βαραίνει το κλίμα συσάρεστα για αρκετά μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.    Η άλλη αρνητική διάσταση-που είναι επίσης σοβαρή και ιδιότυπη- που όμως φαίνεται πως έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους αρκετά  στελέχη του Ελληνικού κοινοβουλίου είναι ότι η παρουσία τους εδώ ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί από τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ προκειμένου να κατασιγάσουν τον θόρυβο και αλλάξουν τις ήδη πολλές και συνεχείς  αρνητικές αντυπώσεις στο ήδη τεταμένο κλιμα  για όσα σκάνδαλα και ατασθαλίες έχουν αποκαλυφθεί εις βάρος της προηγούμενης διοίκησης Διαμαντίδη. 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΙΝΟΥΣΑ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ!

diamadidis_nikos.jpg

Μάλιστα αρκετοί εκ των Ελλήνων Βουλευτών κατά τους προηγούμενους μήνες που ήρθαν στην ΝΥ με διάφορες αιτίες και αφορμές αρνήθηκαν διακριτικά να παρεβρεθούν στο Σταθάκειο Κέντρο ενώ η συμβουλή που κυκολοφορεί από παλαιούς βουλευτές  προς νεότερους αλλά και εκείνους που γνωρίζουν τις πληγές, τις πολυδιαιρέσεις,  στα δρωμενα στους κόλπους της Ομογένειας είναι να αποφεύγουν τις φωτογραφίσεις και τις δημόσιες εμαφανίσεις με συγκεριμένα πρόσωπα της Ομοσπονδίας.  Η «άτυπη οδηγία» προς τους Έλληνες Βουλευτές αλλά και κάθε άλλο προσερχόμενο στην  ΝΥ εξ Ελλάδος   αφορά κυρίως τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νικόλαο Διαμαντίδη ο οποίος αρέσκεται στην αυτοπροβολή και στις φωτογραφίσεις  με άτομα υψηλού πολιτικού κύρους,  το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί από το 2006 σε σειρά οικονομικών και διοικητικών σκανδάλων,  ατασθαλιών και παραβιάσεων των νόμων της Πολιτείας  όταν ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ ενώ υπενθυμίζεται προς όλους ότι εις βάρος του εκκρεμούν πολλές επώνυμες και ενύπογραφες καταγγελίες. Σκάνδαλα που έλαβαν χώρα επί των ημερών της ταραχώδους και διχαστικής 4ετούς θητείας του.   

Σκάνδαλα που εμμέσως πλην σαφώς δια της σιωπής και της συνεχούς συγκάλυψης  νομιμοποιεί και η παρούσα ηγεσία υπό τους Δημήτρη Καλαμαρά και Πέτρο Γαλάτουλα.  Έτσι παρά τις galatoulas.jpgπεισματικές προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα και προέδρου της Νομαρχιακής της ΝΔ κ. Π. Γαλάτουλα  εδώ και μήνες  όλοι οι  πολιτικοί όλων των κομμάτων και αποχρώσεων αλλά και κάποιοι εξ αυτών που προσέρχονται στην  ΝΥ για τις εκδηλώσεις αυτές  να εμφανιστούν στην Ομοσπονδία στο Σταθάκει Κέντρο όλους αυτούς τους μήνες, έπεσαν στον κενό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος(κ. Πέτρος Γαλάτουλας) την επομένη της παρελάσεως στις 27 Απριλίου οργανώνει στο Σταθάκει Κέντρο στην Αστόρια της ΝΥ, για τους ίδιους λόγους -να εμφανιστεί δηλαδή προς τα έξω στην κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικό με την Ομοσπονδία- οργανώνει την κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας όπου θα βραβεύσει τον  κ. Γιώργο Ορφανό  τον Βουλευτή κ. Ζώη  και τον συντονιστή του ΣΑΕ Αμερικής κ  Θ. Σπυρόπουλο στον οποίο προσβλέπει ως υποστηριχτή του εν όψει των εκλογών ανάδειξης νέας ηγεσίας στο ΣΑΕ Αμερικής στην οποία στοχεύει να αναμειχθεί,  τον προσεχή Νοέμβριο όπου είναι οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στα περιφεριακά ΣΑΕ.  

Μεταξύ των Αμερικανών πολιτικών που θα παρελάσουν στην 5η Λεωφόρο, συμπεριλαμβάνονται, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπλούμπεργκ, ο πολιτειακός ελεγκτής Νέας Υόρκης Ντι Νάπολι, ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, ο ελεγκτής του Δήμου Νέας Υόρκης Τόμσον, ο ηγέτης της μειοψηφίας στην πολιτειακή γερουσία Νέας Υόρκης, Ντιν Σκέλος, η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι και πολλοί άλλοι τοπικοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου και του πολιτειακού βουλευτή Μιχάλη Γιάνναρη. Εν τω μεταξύ την ίδια στιγμή αρνητικά σχολιάστηκε από τον τοπικό ομογενειακό Τύπο η στάση του Κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κ. Έλιοτ Σπίτζερ   

panomogeneiakh_parelash.pngpanomogeneiakh__parelash.png5th_ave_parelasi_24_-_copy.pngΗ τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση όπου θα ανακοινωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες γίνεται στο Σταθάκειο την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. παρουσία και  του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου όποιος παραβρίσκεται πάντα στην τελευταία αυτή πανομογενειακού χαρακτήρα συνάντηση προετοιμασίας και ενημέρωσης της παρελάσεως στην 5η Λεωφόρο.

Το εορταστικό τριήμερο θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Απριλίου στις 12 με την καθιερωμένη τελετή έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Bowling Green παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και συμμετοχή του ελληνικού σχολείου τσάρτερ του Μπρούκλιν και μελών της βουλής.

Την Παρασκευή 24 Απριλίου έχει προγραμματιστεί στο  Τerrace on the Park (52-11 111th Street, Flushing Meadow Park, NY) το πρώτο από τα δυο   επίσημα event , 5th_ave_parelasi_23.pngπαρουσία εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου κι άλλων επισήμων, όπως του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου. Την ευθύνη για την οργάνωση και παρουσίαση έχει αναλάβει ο Κύπριος Πανίκος Παπανικολάου.Το δείπνο  αρχίζει στις 7:30 μ.μ. και  τιμή εισιτηρίου είναι τα  $90.

5th_ave_parelasi_22_-_copy.pngΚατά την διάρκεια αυτής της εκδήλωσης έχει ανακοινωθεί ότι θα τιμηθούν ο σύλλογος Άγιος Δημήτριος Ναυπακτίας, που συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα ζωής και η γνωστή φιλάνθρωπος  επιχειρηματίας κ. Ειρήνη Λαδά, για  την προσφορά της  σε κοινότητες, συλλόγους και οργανισμούς της κοινότητας. Η κ. Λαδά είναι εκείνη που πάντα τα τελευταία χρόνια δίνει το ποσό των 5000$ για την κράτηση ενός τραπεζιού σε αυτό το επίσημο δείπνο. Βραβείο από την Ομοσπονδία για αυτή την εκδήλωση αρνήθηκε να παραλάβει ο γνωστός καναλάρχης Δημήτρης Καστανάς  

5th_ave_parelasi_6_-_copy.png5th_ave_parelasi_8_-_copy.png5th_av_parelasi_08.jpgΤην επομένη, Σάββατο 25 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Αθηνών (στη συμβολή της 30ης Λεωφόρου και της 29ης Οδού στην Αστόρια) για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί επίδειξη περίπου 20 χορευτικών των Συλλόγων της Ομογένειας τον συντονισμό και την ευθύνη της εκδήλωσης έχιε αναλάβει ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην συνεκδότης της ΠΡΩΙΝΗ κ Κυριάκος Μαραγκουδάκης πρόεδρος των Κρητών ΝΥ.Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση περισσότερα από 17 Σωματεία και χορευτικοί σύλλογοι.  

Τέλος, το ίδιο βράδυ Σάββατο 25 Απριλίου, στις 7 το βράδυ  στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μανχάταν  πραγματοποιείται το δεύτερο  επίσημο δείπνο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ τον συντονισμό και την ευθύνη του οποίου έχει  τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Κύρπριος κ. Φίλιππας Κρίστοφερ. Κατά την διάρκεια του δείπνου θα τιμηθούν με τις γνωστές πλακέτες που επιδίδει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ οι τρεις τελετάρχες της εθνικής παρέλασης{ΤΟΝΥ ΟΡΛΑΝΤΟ-ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΑΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕίΜΑΡΑΚΗΣ}, επίσης  ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Μέριλαντ, Αρης Μελισαράτος κι ο τέως προϊστάμενος του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας του Μανχάταν, π. Χαράλαμπος Στεφανόπουλος.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙ

Το συνέδριο που επρόκειτο να γίνει στις 24 και 25 Απριλίου, και  είχε δοθεί ως πρόταση από τον επίτιμο πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Β. Σταθάκο, και μετά από κωλυσιεργία ενός μηνός εγκρίθηκε στο παρά πέντε από το Δ.Σ. το οποίο   πανηγυρικά ανακοινωσε την οργάνωση του στην πανομογενειακή της 9ης Απριλίου από τον γενικό γραμματέα και το πρόεδρο του  Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί  λόγω του φόρτου των εκδηλώσεων. Σημειωτεόν ότι την ίδια μέρα διεξάγεται το Συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας έτσι οι υπεύθυνοι μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  κ.Έλλη Μελέμη,  και Διονύσιος Πυλαρινός  στους οποίους ανέθεσε ο επίτιμος πρόεδρος την Μ. Τετάρτη την ευθύνη οργάνωσης  του ορθώς αποφάσισαν την αναβολή του για ευθετότερο χρόνο.   

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (09) ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ για την διαστρέβλωση της ιστορίας

5th_ave_parelasi_3.jpg5th_ave_parelasi_8.png5th_ave_parelasi_13.pngΕν τω μεταξύ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Greek American News Agency όλο και  σε περισσότερους αποδέκτες βρίσκει έδαφος η πρόταση μας η Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο να μετατραπεί σε ένα  σιωπηρό πανεθνικό  συλαλλητήριο διαμαρτυρίας για την διαστρέβλωση της ιστορίας από τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα και τις προσβλητικές για τους νεκρούς μας ήρωες από τις γενοκτονίες των Τούρκων. Ήδη μετά τον κύκλο που έκανε σε δεκάδες ελληνικά Blog και ιστοσελίδες η πρόταση αυτή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα προσέλθουν στην 5η Λεωφόρο με μαύρες σημαίες και μαύρα περιβραχίονια.

Την ημέρα της παρελάσεως, οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας Μανχάταν, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και παρουσία των επισήμων. Θα ακολουθήσει  η  καθιερωμένη μικρή δεξίωση προς τιμή των επισήμων στο ξενοδοχείο Πιερ (είσοδος μόνο με προσκλήσεις) και στη 1:00 μ.μ. ακριβώς θα δοθεί το εναρκτήριο σύνθημα για την παρέλαση. Της παρέλασης όπως πάντα θα προηγούνται οι επίσημοι προσκεκλημένοι, οι τελετάρχες, τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας   με επικεφαλή τον Αρχιεπίσκοπο κ.Δημήτριο.  

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Με την παρουσία του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, βουλευτών από την Ελλάδα, των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας και της Κύπρου στις ΗΠΑ και συμμετοχή αντιπροσώπων των 28 σωματείων μελών, απʼ όλη την Αμερική, πραγματοποιείται το Σάββατο 25 Απριλίου, στο Terrace on The Park, οι εργασίες του 37ου συνεδρίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί με την επικύρωση των πρακτικών του προηγούμενου συνέδριου, τις εκθέσεις δραστηριοτήτων των σωματείων και τον οικονομικό απολογισμό, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει ο απολογισμός του προέδρου και του προέδρου της ΠΣΕΚΑ και ομιλίες των επισήμων.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα τεθεί προς έγκριση πρόταση για ίδρυση νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού της ομοσπονδίας, που θα επιλαμβάνεται των διαφόρων φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της και οι εργασίες θα λήξουν με τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Όπως πληροφορούμαστε, ο πρόεδρος της ΚΟΑ Πανίκος Παπανικολάου θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή.

Μιλώντας στη Greek News για το συνέδριο, ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι θα δοθεί η ευκαιρία σʼ όλους τους αντιπροσώπους απʼ όλη τη χώρα να συναντηθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις γύρω από το έργο τους και το έργο της ομοσπονδίας.

«Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, το κυπριακό θα βρίσκεται στην κορυφή της αντζέντας του συνεδρίου. Θα συζητήσουμε εκτενώς την τακτική που θα ακολουθήσουμε με τη νέα κυβέρνηση Ομπάμα. Θα συζητήσουμε επίσης ζητήματα της νεολαίας, ενώ θα τεθεί προς ψήφιση η δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος της κυπριακής παροικίας, με αποκλειστικό σκοπό οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και η ενίσχυση Κυπρίων και Ελλαδιτών ασθενών που έρχονται για θεραπεία στις ΗΠΑ, αλλά και η χορηγία υποτροφιών σε φοιτητές και μαθητές, όπως και οι εκδηλώσεις που προωθούν την πολιτιστική μας κληρονομιά», είπε ο κ. Παπανικολάου.

Ανέφερε ακόμη ότι θα ακούσουν από εκπροσώπους της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και τους Έλληνες βουλευτές για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

Παρότι, όπως είπε, επαφίεται στους ίδιους τους αντιπροσώπους του συνέδριου να κρίνουν το έργο του συμβουλίου, εξέφρασε ικανοποίηση γιατί η Κυπριακή Ομοσπονδία εμπνέει εμπιστοσύνη στους ομογενείς.

«Εχουμε σαν οργάνωση πολλές δραστηριότητες και χαίρουμε που επίσης τα περισσότερα σωματεία μας είναι δραστηριοποιημένα. Πολλά σωματεία έχουν τμήματα νεολαίας χορευτικά και πολιτιστικά τμήματα, τα οποία συγκεντρώνουν τη νεολαία. Ο Κύπριος ομογενής πιστεύω μπορεί πια να έχει ένα μέρος για να φέρει τα παιδιά του σε εξωσχολικές δραστηριότητες, είτε με εκμάθηση παραδοσιακών χωρών, είτε με την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο».

Πέρυσι για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκαν στο συμβούλιο της ΚΟΑ 2-3 καινούργια μέλη από τη νεολαία, κι όπως είπε ο κ. Παπανικολάου, το ίδιο θα επιχειρηθεί να γίνει και φέτος, ώστε να είναι σε θέση η νεότερη γενιά να παραλάβει τη σκυτάλη από την παλαιότερη.

Τέλος, την Τρίτη 28 Απριλίου, 7 μ.μ. , θα πραγματοποιηθεί  ομιλία του Καθηγητή Χρήστου Γιανναρά, με θέμα «Greek Orthodox: Cultural or Religious Identity" στον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Και  την Πέμπτη 30 Απριλίου, ώρα 8 μ.μ., ο κ. Γιανναράς  έχει προσκληθεί να μιλήσει με θέμα «Εθνεγερσία 1821: Σύγκρουση δύο οραμάτων», στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

 

Με πληροφορίες και από την  GreekNews

Breaking News