Ανάδειξη Ελληνικής συμβολής στη Συμμαχική Νίκη στον Β΄ ΠΠ

by | Oct 27, 2009 | Ειδήσεις

BREAKING News

Tου Νικολάου Μάρτη,

Με την ευκαιρία της επικείμενης επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θεωρώ επιβεβλημένες τις ακόλουθες επισημάνσεις, με την ελπίδα ότι ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), θα φροντίσει να καλυφθεί ένα σημαντικότατο κενό που χρόνια τώρα υφίσταται, ως προς την ανάδειξη της μεγάλης Ελληνικής συμβολής στη Συμμαχική Νίκη κατά τον Β΄ ΠΠ, γιά την ενημέρωση κυρίως των νεοτέρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρέπει να αναδείξουμε την ουσιαστική μας συμβολή στη Συμμαχική Νίκη στο Β΄ ΠΠ, όχι με δικά μας λόγια, αλλά με αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα, κυρίως από ξένες πηγές και δημοσιεύσεις και δηλώσεις των πρωταγωνιστών, προσφέροντας μία συνοπτική πληροφόρηση, κατάλληλη γιά το ευρύ κοινό, που δεν έχει χρόνο να διερευνήσει την Ιστορία σε βάθος και να διαμορφώσει ίδια άποψη. Αυτή η Ελληνική ιστορική κληρονομιά, δεν πρέπει να παραδίδεται στη λήθη, αλλά να προβάλλεται.  Μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε τον Άξονα 216 μέρες, έναντι 45 της Γαλλίας.

Tο 1942 ο Γάλλος Pierre Bourdan μιλώντας στο BBC είπε: «Με την πάροδο του χρόνου θα φανεί ότι μετά την απόφαση της Αγγλίας του 1940, ήταν η ανδρεία του Ελληνικού λαού, που συνέβαλε περισσότερο για να σωθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο δημιουργημένος από τον ίδιο αυτό λαό πριν από 2.400 χρόνια. Πρέπει να το σκέπτονται αυτό όταν θα διαμορφώσουν την Ευρώπη. Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη».

Ο ίδιος ο Χίτλερ αποκάλυψε σε συνομιλία του στις 30 Μαρτίου 1944 στη διάσημη κινηματογραφίστρια Leni Riefenstahl ότι: «Η επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδος υπήρξε καταστροφική για την Γερμανία. Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθεια μας, ο Πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το ρωσικό ψύχος»  Τις ίδιες διαπιστώσεις επιβεβαίωσε ο Χίτλερ και στην Πολιτική Διαθήκη του, που υπαγόρευσε προ του θανάτου του το 1945, όπου κατηγορηματικά αποδίδει την αποτυχία του στην καταστροφική για την Γερμανία επίθεση του Μουσολίνι κατά της Ελλάδας.

Από το 2001 και μετά έχουν γίνει πολλές γραπτές εκκλήσεις για κάλυψη από τον ΥΠΕΘΑ αυτού του άνω της 65ετίας σοβαρού κενού, αλλά δεν έχουν τελεσφορήσει. Σ' αυτές περιλαμβάνονται και επιστολές των Παμμακεδονικών Ενώσεων του εξωτερικού, που ζητούν αυτή τη «ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ», για ενημέρωση των παιδιών των Ελλήνων της διασποράς και των ξένων νέων.

Ο νέος κ. ΥΠΕΘΑ οφείλει και είμαι βέβαιος ότι με προσωπική του μέριμνα θα διασφαλίσει, πως θα καταρτισθεί το ταχύτερο δυνατό και θα κυκλοφορήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις η συνοπτική «ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ», η οποία θα:

  • Δωριθεί στους μαθητές Στρατιωτικών Σχολών, Βιβλιοθήκες όλων των Ελληνικών Σχολείων, Πανεπιστημίων Ελληνικών και ξένων, κτλ
  • Διατεθεί σε Διπλωματικές Αποστολές, Μέλη Κοινοβουλίων, Ξένες Βιβλιοθήκες, Ελληνικούς Συλλόγους κτλ.
  • Παρουσιασθεί σε διάφορες Ιστοσελίδες, όπως π.χ. του ΥΠΕΘΑ, ΥΠΕΞ κτλ
  • Κυκλοφορήσει σε CD/DVD στο ευρύ αναγνωστικό κοινό των Ελληνικών και Ξένων Εφημερίδων και Περιοδικών.

Breaking News