ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Τα υπέρ και κατά των υποψηφίων ηγετών της Ν.Δ.

by | Nov 22, 2009 | Οικονομία

BREAKING News

Δημοσκόπηση Public Issue

Μία εβδομάδα απομένει για την κρίσιμη ψηφοφορία ανάδειξης της νέας ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία και οι κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης επιστρατεύουν διλήμματα προς τη βάση του κόμματος, εντείνουν τις εκατέρωθεν επιθέσεις και κινητοποιούν τους μηχανισμούς τους.

Οπως προκύπτει από το τρίτο κύμα του «Βαρόμετρου διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας», που πραγματοποίησε για λογαριασμό της «Κ» η Public Issue, καθοριστικό ρόλο για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πιθανότατα θα προκύψει στον β΄ γύρο της ψηφοφορίας, θα διαδραματίσει η σύνθεση όσων τελικώς προσέλθουν στην κάλπη. Και τούτο, καθώς οι Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς έχουν όχι μόνον διαφορετικό ηγετικό προφίλ, αλλά καταγράφουν υψηλή απήχηση σε διαφορετικά κοινωνικά και ηλικιακά στρώματα.

Η κ. Μπακογιάννη προηγείται σε ηγετικότητα, ενώ ο κ. Σαμαράς θεωρείται ότι βρίσκεται εγγύτερα στους απλούς ανθρώπους. Επίσης, η πρώην υπουργός Εξωτερικών εμφανίζει μεγάλη διεισδυτικότητα στα ανώτερα στρώματα και στις γυναίκες και ο κ. Σαμαράς στη μεσαία τάξη και στους νέους. Μεταξύ όσων δηλώνουν βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν την προσεχή Κυριακή, ο κ. Σαμαράς προηγείται με 44,5% έναντι 36% της κ. Μπακογιάννη. Ομως, η πρώην υπουργός καταγράφει προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος να διαδεχθεί τον κ. Κώστα Καραμανλή.

ΣXETIKA ΘEMATA


Ηγετικά πρότυπα με πολλές διαφορές_(…ΠOΛITIKH…)
Με γεωγραφικό «διχασμό» απειλείται η Νέα Δημοκρατία_(…ΠOΛITIKH…)
«Κόμμα ανοιχτό ή περιχαρακωμένο»;_(…ΠOΛITIKH…)
«Κίνημα κόντρα στους μηχανισμούς»_(…ΠOΛITIKH…)
Αντέχει ακόμη ο κ. Ψωμιάδης_(…ΠOΛITIKH…)
Η σημασία του α΄ γύρου_(…ΠOΛITIKH…)
 

Breaking News