Μία καλή συμβουλή! Αποτρέψτε την γρίπη των χοίρων

by | Dec 4, 2009 | Απόψεις

BREAKING News

h1n1.pngOi μόνες είσοδοι είναι τα ρουθούνια και στόμα/λαιμός. Σε μία πανδημία αυτής της φύσεως, είναι σχεδόν αδύνατον να αποφύγεις την επαφή με το Η1Ν1 παρόλες τις προφυλάξεις. Όσο είσαι ακόμη υγιής και δεν εμφανίζεις συμπτώματα της μολύνσεως του Η1Ν1, για να αποφύγεις πολλαπλασιασμό, επιδείνωση και ανάπτυξη επικείμενης μολύνσεως μπορείς να ακολουθήσεις κάποια πολύ απλά βήματα.

1. Κάνε δύο φορές την ημέρα γαργάρα με χλιαρό αλατόνερο. Ο ιός Η1Ν1 χρειάζεται 2‐3 ημέρες μετά την αρχική μόλυνση, μετάδοση στον λαιμό/ρινική κοιλότητα για να πολλαπλασιαστεί. Κατά κάποιον τρόπο κάνοντας γαργάρα με αλατόνερο έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε έναν υγιή οργανισμό , όσο έχει και το tamiflu σε έναν που έχει μολυνθεί. Μην υποτιμάς αυτή την απλή φθηνή και ισχυρά προληπτική μέθοδο.

2. Φύσηξε την μύτη δυνατά μία φορά την ημέρα και σκούπισε και τα δύο ρουθούνια με μπατονέτα (Q‐Tip) μουσκεμένα σε χλιαρό αλατόνερο. Αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό στο να μειώνει δραστικά τον πληθυσμό των μικροβίων.

3. Αύξησε την φυσική σου ανοσία με τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες C και D. Εάν χρειάζεται συμπλήρωμα χαπιών βιταμίνης C κάνε βεβαιώσου ότι περιέχει και Zinc (ψευδάργυρο), προκειμένου να ενισχυθεί η απορρόφηση της από τον οργανισμό.

4. Πίνε κατά το δυνατόν περισσότερα ζεστά υγρά μπορείτε (τσάι, καφέ κλπ). Πίνοντας ζεστά υγρά έχει το ίδιο αποτέλεσμα όπως οι γαργάρες αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ξεπλένουν τον πληθυσμό των ιών από τον λαιμό προς στο στομάχι όπου δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν, πολλαπλασιαστούν η βλάψουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Πανεπιστήμιο του Kansas,  Τμήμα Νοσηλευτικών Μονάδων

Breaking News