«Φυτώριο» ισλαμιστών εξτρεμιστών στη Βοσνία

by | Apr 9, 2010 | Αναλύσεις

BREAKING News

Hταν περίπου πριν από μια εξαετία όταν Δυτικοί, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους για την προοπτική η περιοχή των Βαλκανίων, και δη το βοσνιακό έδαφος, να εξελιχθεί σε ένα ευρύ πεδίο δράσης ισλαμιστών εξτρεμιστών. Απώτερος σκοπός τους η μεταφορά του αγώνα των ισλαμικών «συνδικάτων» της τρομοκρατίας στα εδάφη της ΝΑ και ΝΔ Ευρώπης αλλά και σε εκείνα της υπόλοιπης γηραιάς ηπείρου.

Σήμερα, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και μάλιστα η ευρύτερη περιοχή του Σεράγεβο, βιώνει μια καθημερινή, πλην όμως αφανή «παρέλαση» ισλαμιστών φονταμενταλιστών, οι οποίοι με την αρωγή και την υποστήριξη αραβικών κεφαλαίων, καθώς και μιας σειράς συμπαγών δικτύων, φροντίζουν για τη στρατολόγηση των ιδεολογικών απογόνων τους. Τουλάχιστον το 3% των μουσουλμάνων Βόσνιων (περισσότεροι από 60.000 άντρες και γυναίκες) έχουν αλλάξει από το 2006, θρησκευτικό στρατόπεδο, ασπαζόμενοι αυτό των Ουαχαμπιτών, ενώ ένα επιπλέον 10% εκφράστηκε, σύμφωνα με μια προ διετίας δημοσκόπηση, θετικά για το «αποστολικό» έργο των «θεματοφυλάκων της ηθικής». 

 «Πρόκειται για έναν εν δυνάμει θανατηφόρο ιό», επισημαίνει στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» ο Ρεσίντ Χαβίζοβιτς, καθηγητής στο ισλαμικό πανεπιστήμιο. Πληροφορίες θέλουν αρκετούς υποψήφιους καμικάζι-βομβιστές να βρίσκονται σε ετοιμότητα, εξοπλισμένοι με εκρηκτικά, αναμένοντας οδηγίες από τον αρχηγό τους, για το πότε και πού θα δραστηριοποιηθούν.

Σχέδιο ισλαμοποίησης

 Τοπικοί αξιωματούχοι προωθούν προτάσεις δημιουργίας ξεχωριστών σχολικών τάξεων, ενώ τον Δεκέμβριο του 2008, κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια ιδιαίτερη απαγόρευση εισόδου στα νηπιαγωγεία του Σαράγεβο: τον, χριστιανικών καταβολών, Αϊ-Βασίλη…

 Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε γυναίκα, η οποία δέχεται να κρύψει το σώμα της με την παραδοσιακή ισλαμική μπούρκα, λαμβάνει μηνιαίως το ποσό των 500 ευρώ… Καθημερινά «φυτρώνουν» νέοι ιεροί χώροι λατρείας για τους μουσουλμάνους, σε πολλούς εκ των οποίων οι πιστοί μυούνται από ριζοσπαστικούς ισλαμιστές στα άδυτα του ισλαμικού φονταμενταλισμού.

 Τα τεμένη οικοδομούνται ακόμα και στις περιπτώσεις που το μικρό πλήθος των μουσουλμάνων κατοίκων μιας περιοχής δεν επαρκεί προκειμένου να εξασφαλιστεί από τις αρμόδιες Αρχές το «πράσινο φως» για τη νόμιμη ανέγερση και λειτουργία ενός τεμένους.

 Σε αρκετά μάλιστα από τα 160 και πλέον τεμένη της βοσνιακής επικράτειας, οι «ιεροκήρυκες του Ισλάμ» δεν διστάζουν να φανατίσουν υπέρμετρα τους πιστούς, εμφυσώντας τους το μίσος κατά της Δύσης, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

 Πηγή: Έθνος

Breaking News