Οι Δέκα Εντολές για τον Μπαράκ Ομπάμα

by | Aug 23, 2010 | Διεθνή

BREAKING News

obama1Στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του αμερικανού προέδρου με έμφαση στα χαρακτηριστικά της αμεσότητας και χρήση του επικοινωνιακής και ρητορικής δεινότητας του προεκλογικού Ομπάμα, εκτιμούν οι αναλυτές, ότι πρέπει να στραφεί ο Μ. Ομπάμα εν όψει τον επερχόμενων ενδιάμεσων εκλογών, δεδομένου ότι τα ποσοστά προτίμησής του έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από την ημέρα εκλογής του.

Για όσους χαράσσουν στρατηγική, είτε είναι Δημοκρατικοί είτε Ρεπουμπλικάνοι, οι επόμενες 10 εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για τον Λευκό Οίκο, αφού οι προβλέψεις δίνουν μια μεγάλη νίκη για τους ρεπουμπλικάνους.

 

Παράλληλα όμως αυτές οι 10 εβδομάδες αποτελούν μια αιωνιότητα με όρους πολιτικής, υποδεικνύοντας τις 10 κινήσεις που οφείλει να κάνει ο αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα, λοιπόν με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του ειδησεογραφικού δικτύου CNN, ο αμερικανός πρόεδρος πρέπει να κάνει τα εξής, προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες στις επερχόμενες εκλογές:

Να απλοποιήσει το μήνυμα. Και αυτό σημαίνει, όπως με το πολύ απλό μήνυμα της ελπίδας και της αλλαγής εξελέγη το 2008, τώρα οφείλει να επικεντρωθεί σε ένα και μόνο μήνυμα: άνοιγμα θέσεων εργασίας, με την εξασφάλιση της αντίστοιχης δυνατής προβολής στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το μήνυμα για την εργασία πρέπει να το επικοινωνήσει απευθείας στον αμερικανικό λαό. Και ο Ομπάμα έχει το επικοινωνιακό χάρισμα και μπορεί να τα καταφέρει.

Να σταθεί πιο πάνω από την πολιτική μικροπρέπεια και να πει στον αμερικανικό λαό την αλήθεια.

Να σταματήσει να απαντά στους επικριτές του, ακολουθώντας αυτό που έκανε πολύ επιτυχημένα κατά την προεκλογική εκστρατεία όταν αγνοούσε τις σκληρές επικρίσεις των αντιπάλων του.

Ο αμερικανός πρόεδρος πρέπει να εμφανίζεται ως μαχητής

Να χαρακτηρίζεται από θετική σκέψη. Να επικεντρώνεται σε αυτό που είναι και όχι σε αυτό που αντίθετος.

Να προετοιμαστεί για το αποτέλεσμα των εκλογών, και να αποδεχτεί το όποιο μήνυμα σταλεί και κινηθεί ανάλογα, στην περίπτωση που χάσει τον έλεγχο είτε της βουλής, είτε της γερουσίας. Και σε αυτό υπάρχει προηγούμενο. Το 1994 και 2006, Bill Clinton και George Bush αντίστοιχα αντιμετώπισαν την απώλεια του ελέγχου.

Τέλος, μπορεί οι ενδιάμεσες εκλογές να είναι σημαντικές, αλλά ο Μπαράκ Ομπάμα θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος και για τα υπόλοιπα δυο χρόνια, όπου οφείλει  να μην σταματήσει το έργο του, εστιάζοντας αποκλειστικά στο μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Breaking News