Στην Ουάσιγκτον η Υπουργός παιδείας και δια βίου μάθησης κα Α. Διαμαντοπούλου

by | Oct 15, 2010 | Πολιτική

BREAKING News

diamantopoulou-washingtonΣτις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου. Μετά την Σίλικον Βάλεϊ, από χθες είναι στην Ουάσιγκτον, όπου και θα παραμένει μέχρι και αύριο.

Χθες, η κα Διαμαντοπούλου επισκέφτηκε το πρότυπο Σχολείο SEED – από τα πιο επιτυχημένα και καινοτόμα σχολεία της χώρας, ενώ συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο ινστιτούτο Brookings και στο ελληνοαμερικανικό ινστιτούτο, και το βράδυ παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρατέθηκε στην πρεσβεία προς τιμήν της, όπου και συμμετείχαν έλληνες ακαδημαϊκοί και ερευνητές στα πανεπιστήμια της ευρύτερης περιοχής της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Στην συνάντηση αυτή, η ελληνίδα υπουργός τόνισε ότι η περίοδος αυτή ίσως να είναι η πιο δύσκολη στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας, μια περίοδος κατά την οποία η Ελλάδα μεταρρυθμίζει ριζικά και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, βασικά συστήματά της, όπως το δημοσιονομικό, το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό, αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα. Η κα Διαμαντοπούλου είπε χαρακτηριστικά ότι η Ιστορία δεν θα μας συγχωρέσει αν δεν κινηθούμε αποφασιστικά και γρήγορα για να φτιάξουμε ένα αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Παρουσίασε τις αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, επικεντρώνοντας στο κομμάτι της δημόσιας εκπαίδευσης, όπου και γίνεται μεγάλη συζήτηση, ενώ έδωσε έμφαση στην προσπάθεια που γίνεται να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, όπου θα επιτρέπει την στενότερη συνεργασία μεταξύ των ξένων πανεπιστημίων αλλά και ερευνητικών κέντρων με ελληνικά ιδρύματα. 

Σήμερα η υπουργός, συναντιέται στην πρεσβεία με μέλη του Academic Advisory Board (Ελληνο-Αμερικανούς, υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη σε αμερικανικά Πανεπιστήμια) και το απόγευμα σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν της στην πρεσβεία θα συναντήσει εκπροσώπους Ελληνο-Αμερικανικών Σχολείων και των εκπαιδευτικών του προγράμματος Fullbright Foundation.

Τέλος, η κα Διαμαντοπούλου είχε επίσης σειρά επαφών με εκπροσώπους αμερικανικών και ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης και αναχωρεί από την αμερικανική πρωτεύουσα, αύριο Σάββατο.

Ακούστε Live την ανταποκρίση της ανταποκρίτριας του Ρ/Σ Flash Δέσποινας Συριοπούλου

 

 

Breaking News