Γ. Σέρτης: Προς Απρόβλεπτους

by | Dec 20, 2010 | Απόψεις

BREAKING News

UNPREDICTABLE2ΕΙΜΑΣΤΕ –όντως– απρόβλεπτοι! 

Η μισή Κύπρος κατέχεται και εποικίζεται από την Τουρκία, και έχει χρόνια να διαμαρτυρηθούμε -μαζικά- γι’ αυτή τη μεσαιωνική κατάσταση που ζούμε. 
Παθητικά ανεχόμαστε να μας λεν νυχθημερόν -όχι μόνον οι άσχετοι ξένοι αλλά και οι εκλεγμένες ηγεσίες μας- πως: εν έτει 2010,όντας Ευρωπαίοι πολίτες, θα… πρέπει να αποδεχτούμεζώνεςφυλετικού και θρησκευτικού διαμελισμού, τύπου αποικιακού «απαρτχάιντ» του περασμένου αιώνα.

Παρακολουθούμε -απαθώς- τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τους αντιπροσώπους του, τους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους πρέσβεις της Ευρώπης να… επισκέπτονται το «προεδρικό» του Εγκάθετουτης τουρκικής κατοχής, εξισώνοντας τονΠρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με τους σφετεριστές του ψευδοκράτους. 
Ακούμε -το ίδιο παθητικά- να μας λεν από τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση -ακόμη και από το ΕΔΑΔ- πως για να μη… χαλάσειτο «καλό κλίμα» των συνομιλιών, τα στοιχειώδη ανθρώπινά μας δικαιώματα… παραπέμπονται στην «καλή θέληση» της Άγκυρας! 
Και… 
Ιδού, αιφνίδια έκρηξη αγανάκτησης: – Ε, όχι και να… βάλουν χέρι στις συντάξεις και στις προσαυξήσεις μας. Όχι και να μάς αυξήσουν τον ΦΠΑ, και να περιορίσουν τις καταναλωτικές μας ανάγκες! 
Ένας λαός που, σε όποιο σημείο και αν σταθεί, βλέπει στην πλαγιά του Πενταδάκτυλου τη χυδαία εκείνη ρατσιστική πρόκληση – «Τι ευτυχία να σφετερίζεσαι ό,τι δεν σού ανήκει» – ανεχόμενος και τη στρεψοδικία από τους εραστές τωνπαλλόμενων εποίκων, εξεγείρεται -ομαδικά, κομματικά, κλαδικά και συντεχνιακά- όταν απειλείται το -πλαστό- «ψηλό του βιοτικό επίπεδο». 
Ας είναι! 
Άσχετα πώς επήλθε το -στιγμιαίο-ταρακούνημα , μπορεί να είναι ένα πρώτο- σημείο αφύπνισης και εγρήγορσης μιας -ακατανόητα-εφησυχασμένης και αποπροσανατολισμένης κοινωνίας.

Breaking News