Ήρθε (ή φεύγει) σαν αστραπή…

by | Jan 10, 2011 | Απόψεις

BREAKING News

papandreou-erdogan-ErzerumΤης Μαρίκας Λυσιάνθη, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Ο Γιώργος, ο γιος του Ανδρέα, θυμήθηκε τα επαναστατικά γονίδια του Οίκου των Παπανδρέου, και αιφνιδίασε τον Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ, θέτοντας το ζήτημα των πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά.

Το… καρντάσι βέβαια… ούτε που ασχολήθηκε, τα ελληνικά, παλαιά ΜΜΕ όμως, προσπαθούν να μας πείσουν τις τελευταίες ώρες, για τον «αντάρτη Πρωθυπουργό», που δεν ξέραμε ότι διαθέτουμε. Και για τον οποίο πρέπει φυσικά να είμαστε εθνικά υπερήφανοι…

Στην ουσία, η ταμπακιέρα της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου στη Σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων, βρίσκεται στην ηγετική υπεραξία του Ταγίπ Ερντογάν, και την υψηλή αισθητική της πολιτικής επικοινωνίας που κυλάει στο αίμα του Τούρκου πρωθυπουργού.

Παράδειγμα πρώτο: Ο Ερντογάν δώρισε στον Γιώργο πέδιλα του σκι (του βουνού, σαν τους… αντάρτες). Γνωρίζοντας καλά ότι επειδή ο Έλληνας Πρωθυπουργός αρέσκεται σε ταξίδια, «αναψυχής» τα λέμε όλοι εμείς, «υπεράσπισης της πατρίδας» τα αποκαλεί ο ίδιος, καθώς και εξαιτίας της ροπής που τον διακρίνει στη γυμναστική και τα αθλήματα, όλο και κάπου θα ξαποστάσει για να κάνει σκι.

Παράδειγμα δεύτερο: Η μουσική υπόκρουση με την οποία έγινε δεκτός ο Γιώργος Παπανδρέου στο γήπεδο του Ερζερούμ, ήταν το εμψυχωτικό εμβατήριο του Σταμάτη Σπανουδάκη «Ήρθες σαν αστραπή», το οποίο αναφέρεται στον «Μαρμαρωμένο Βασιλιά», Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Για όσους δεν το γνωρίζετε, να σημειώσουμε ότι το «Ήρθες σαν αστραπή», ήταν το «Carmina Burana» του Κώστα Καραμανλή! Δηλαδή, η ηχητική υπόκρουση με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε τις δημόσιες εμφανίσεις του, μετά το 1997. Ο θρύλος μάλιστα λέει ότι το κομμάτι το έγραψε για τον ίδιο τον Καραμανλή ο Σπανουδάκης, ο οποίος άλλωστε ήταν προσωπικός φίλος του ανιψιού του Εθνάρχη.

Επανερχόμαστε στον Ερντογάν. Έχετε πλέον καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος «το έχει»; Να πάμε και λίγο παρακάτω τη σκέψη μας; Ο κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή, αφιέρωσε την «Αστραπή» στον Γιώργο Παπανδρέου, εισακούοντας τις ευχές όλων των Ελλήνων, ακόμη και του θρυλικού καφετζή της Χαριλάου Τρικούπη, να… αλλάξει σύντομα χέρια η πρωθυπουργία στην Ελλάδα. Και να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου… σαν αστραπή!

Breaking News