Η αγιοποίηση ενός Ποντίφικα

by | Jan 15, 2011 | Διεθνή

BREAKING News

Pope-John-Paul-300x186Της Μαρίκας Λυσιάνθη, ειδική συνεργασία με το το Statesmen.gr

Για να ξεπεράσουμε την κρίση που βιώνουμε, σε επίπεδο κοινωνίας, οικονομίας, αρχών και αξιών, θα χρειαστούμε πιθανότατα τη συμβολή όλων. Και κυρίως… κάποιου εκεί ψηλά.

Φαίνεται ωστόσο ότι παρά τις δραματικές, νέες συνθήκες της ζωής μας, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Όπως, για παράδειγμα η παρεμβατικότητα του Βατικανού στην καθημερινότητα και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Όπως λοιπόν ανακοίνωσε η Αγία Έδρα, την 1η Μαϊου του 2011, θα αγιοποιηθεί ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’, δηλαδή ο Ποντίφικας τον οποίο διαδέχτηκε ο καρδινάλιος Ράτσινγκερ, σημερινός Πάπας Βενέδικτος ο 16ος.

Ο Ποντίφικας έδωσε την έγκριση για επίσημο διάταγμα, με το οποίο επικυρώνεται θαύμα το οποίο αποδίδεται στον προκάτοχό του, και σύμφωνα με τον καρδινάλιο Άντζελο Αμάτο έγινε μερικούς μήνες μετά τον θάνατο του Ιωάννη Παύλου του Β’, το 2005.

Το θαύμα που αποδίδεται στον Πάπα ο οποίος άλλαξε την εικόνα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προς το… κοινωνικότερο, αφορά μια 44χρονη Γαλλίδα καλόγρια, τη Μαρί Σιμόν Πιέρ Νορμάν, η οποία υπέφερε από Πάρκινσον, και θεραπεύτηκε χάρη σε εκείνον.

Ας ελπίσουμε ότι ο άλλοτε Κάρολος Βοϊτίλα, θα ακούει τις προσευχές μας και θα βοηθήσει να αφήσουμε πίσω μας αυτό το κακό όνειρο που ζούμε.

Breaking News