Θύμισε τον πατέρα του

by | Jan 18, 2011 | Απόψεις

BREAKING News

Papandreou-smokingΤου Νικολάου-Κυριάκου Ζωντανού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διαθέτει μια διαφορετική κουλτούρα και προσέγγιση των κοινωνικών προτεραιοτήτων, σε σχέση με τους ακραιφνείς εκπροσώπους του λεγόμενου «βαθέως ΠΑΣΟΚ», ακόμη και μέσα στην Κυβέρνησή του. Γεγονός που του επιτρέπει, ειδικά σε μια δύσκολη συγκυρία σαν τη σημερινή, να λύνει γόρδιους δεσμούς, όταν διαπιστώνει ότι τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η χθεσινή παρέμβασή του για το θέμα της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Η πρόταση που κόμιζε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ήταν προσανατολισμένη στον πολιτικό ρεαλισμό: Από τη στιγμή που είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί η περιφρούρηση των μέτρων απαγόρευσης, ας υπάρξουν τουλάχιστον «εκπτώσεις», οι οποίες όμως θα στοιχήσουν ακριβά στους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων. Έτσι, θα αποφέρουν και στο κράτος πρόσθετα έσοδα, σε μια περίοδο κατά την οποία ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναζητεί εναγωνίως ρευστό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε και από συναρμόδιους υπουργούς, όπως τον Χρήστο Παπουτσή, να του πουν πόσο εφικτή θα είναι η περιφρούρηση. Οι απαντήσεις που πήρε δεν πρέπει να τον ικανοποίησαν, μιας και οι υπουργοί του παραδέχτηκαν ότι οι δυνάμεις «καταστολής» που διαθέτει το κράτος, δεν επαρκούν για… σαφάρι στα νυχτερινά κέντρα.

Ο Πρωθυπουργός ωστόσο αποφάσισε να πάρει το θέμα πάνω του. Να μην υποπέσει στον πειρασμό, αλλά να απαιτήσει να ισχύσει η καθολική απαγόρευση. Και να εξαντληθούν τα όρια, ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη. Αν μη τι άλλο, στον συγκεκριμένο πολιτικό χειρισμό, θύμισε τον πατέρα του

 

Breaking News