Από το κακό στο χειρότερο

by | May 17, 2011 | Ελλάδα

BREAKING News

kirtsosToυ Γιώργου Κύρτσου 

Τα ζητήματα της μαζικής παράνομης μετανάστευσης και της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας που συνδέονται με αυτήν, εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο.

Εδώ και πέντε χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή ή σχολιαστή της μετατροπής μεγάλων περιοχών της Αθήνας σε γκέτο. Πολλοί κάτοικοι του κέντρου της πρωτεύουσας ψηφίζουν με τα πόδια τους και μετακινούνται σε άλλες περιοχές. Η κοινωνική υποβάθμιση αλλοιώνει βασικά χαρακτηριστικά της Αθήνας που απετέλεσε την βασική ολυμπιακή επένδυση και τον βασικό τουριστικό προορισμό της χώρας μας.

Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας κλείνουν το ένα μετά το άλλο σε μια περίοδο κατά την οποία διεκδικούμε την οικονομική σωτηρία μέσα από την τουριστική ανάπτυξη σε δωδεκάμηνη βάση. Το σκηνικό κοινωνικής εξαθλίωσης που έχει στηθεί με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προσφέρει και την πολιτική πρώτη ύλη για την ανάπτυξη ακροαριστερών και ακροδεξιών πολιτικών ομάδων και κομμάτων που κινούνται εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου.

Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου περιορίζεται σε αναπτυξιακά οράματα και στην γνώριμη πολυπολυτισμική φλυαρία ενώ ο υπουργός… Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσής προσπαθεί να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες του μέσα από επικοινωνιακά τρικ και το γνώριμο παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών.

Πηγή

Breaking News