Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυνμος: «Να σταθούμε δίπλα στον άνθρωπο που χάνει την ψυχική του αντοχή»

by | Sep 26, 2011 | Θρησκείες

BREAKING News

Εορτάστηκε η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ι.Μ. Ζάρκου Τρικάλων

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και φέτος στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Ζάρκο Τρικάλων, με αφορμή την εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου που τιμάται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος χοροστάτησε και κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, το απόγευμα της Κυριακής, αλλά και στη Θεία Λειτουργία το πρωί της Δευτέρας. Κηρύσσοντας το Θείο Λόγο στάθηκε στο παράδειγμα ζωής του Αγίου Ιωάννη, ενός από τους προκρίτους και κορυφαίους Αποστόλους του Χριστού που διακόνησαν αόκνως την Εκκλησία μας.

26/09/2011

 

Σεμινάριο Τελετουργικής ξεκίνησε στο Διδυμότειχο

Σεμινάριο Τελετουργικής λειτουργεί από σήμερα στο Διδυμότειχο για την επιμόρφωση και κατάρτιση των πρόσφατα χειροτονηθέντων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με πρωτοβουλί του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος σήμερα το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου και στη συνέχεια τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει λειτουργίας του Σεμιναρίου.

26/09/2011

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων για την Ομοφυλοφιλία

Δύο άρθρα που αφορούν το θέμα των ομοφυλοφίλων φιλοξένησε Αθηναϊκή εφημερίδα, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011. Το πρώτο αναφερόταν στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου από την Γερουσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τη συντηρητική βάση των Ρεπουμπλικανών, αλλά και οργανώσεων που υπερασπίζονται το θεσμό του γάμου.

26/09/2011

Καρπάθου Αμβρόσιος – 50 χρόνια στον αμπελώνα του Κυρίου

Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2011 ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 50 ετών ιερατικής διακονίας και προσφοράς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου.

26/09/2011

Αρχιεπίσκοπος: «Να σταθούμε δίπλα στον άνθρωπο που χάνει την ψυχική του αντοχή»

Να σταθούν στον άνθρωπο που χάνει την ψυχική του αντοχή σε αυτή τη μεγάλη κρίση που περνά ο τόπος, κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών όλους όσοι συμμετείχαν στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την ίδια στιγμή αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Αρχιεπισκόπου σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Παπουτσάκη σχετικά με την υγεία του. “Πολύ καλή είναι …με περιμένατε σήμερα για κηδεία… Και άλλοι έλεγαν ότι είμαι πολύ άρρωστος και θα παραιτηθώ. Αλλά εγώ εδώ είμαι πάλι και θα τα λέμε συχνά…” απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως στο εσωτερικό της Ιεραρχίας.

26/09/2011

Πλήθη πιστών στην Πύλο για την Μυρτιδιώτισσα

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τίμησε η Πύλος τη μνήμη της πολιούχου και προστάτιδός της, Παναγίας της Μυρτιωδιώτισσας.Την παραμονή της εορτής, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαρεώτιδος, Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο οποίος και κήρυξε τον θείον λόγον. Την κυριώνυμον στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων , ο οποίος και προέστη της Θείας Λειτουργίας ,ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαρεώτιδας κ. Γαβριήλ.

26/09/2011

Στον Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ιδιαίτερη τιμή για τον Βόλο και την Τοπική Εκκλησία περιποιεί η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα βρεθεί στην πόλη μας, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, προκειμένου να τελέσει τον επίσημο Αγιασμό επαναλειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών και του Κοινωνικού Φαρμακείου, στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

26/09/2011

Χειροτονία διακόνου στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Ὕστερα ἀπό δεκάμηνη παύση διορισμοῦ νέων ἐφημερίων καί μετά τήν χορήγηση ἐκ μέρους τῆς Κυβερνήσεως μίας θέσεως ἐφημερίου σέ κάθε Ἱερά Μητρόπολη, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ἐχειροτόνησε Διάκονο τήν Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στό Μητροπολιτικό Ναό τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.

26/09/2011

Πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων Ιεράς μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης

Τήν 1ην Οκτωβρίου 2011, πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας. Τήν σεβάσμια μνήμη της Παναγίας της Γοργοεπηκόου.

26/09/2011

Κατάργηση των φορολογικών προνομίων της εκκλησίας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητεί να μάθει αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει τα φορολογικά προνόμια της εκκλησιαστικής περιουσίας, σε μία περίοδο «δημοσιονομικού εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας», κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

26/09/2011

Breaking News