Πέθανε ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs

by | Oct 6, 2011 | Κόσμος

BREAKING News

steve-jobsΟ Steve Jobs πέθανε. Η Apple ανακοίνωσε επίσημα την απώλεια του ιδρυτή της σε ηλικία 56 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος και η κεντρική σελίδα της δείχνει ακριβώς αυτή την φωτογραφία που βλέπετε και τίποτα άλλο.

Στο χτεσινό event για το νέο iPhone και των διαφόρων αναβαθμίσεων, ο Tim Cook είχε μια εξαιρετικά χαμηλών τόνων παρουσίαση και γενικά ήταν πολύ ήρεμα.

 

Ο άνθρωπος που δημιούργησε μία αυτοκρατορία και έβαλε την τεχνολογία στην καθημερινή μας ζωή πέθανε σήμερα, μερικές βδομάδες αφού παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της Apple.

Αντίο Steve Jobs. Rest in Peace

Αυτή είναι η ανακοίνωση της Apple για τον θάνατο του Steve Jobs:

 

Steve Jobs 1955 – 2011

Apple has lost a visionary and creative genius, and the world has lost an amazing human being. Those of us who have been fortunate enough to know and work with Steve have lost a dear friend and an inspiring mentor. Steve leaves behind a company that only he cold have built, and his spirit will forever be the foundation of Apple.

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις σημαντικότερες “ατάκες” του Steve Jobs:

{youtube width=”640″ height=”510″}-vgpot2F45o{/youtube} 

Τι είπαν για τον θάνατο του Steve Jobs 

«Η λάμψη του Steve, το πάθος και η ενέργειά του ήταν η πηγή για αμέτρητες καινοτομίες που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας. Ο κόσμος είναι ασύγκριτα καλύτερος χάριν του Steve», αναφέρει η ανακοίνωση της Apple για τον θάνατο του Steve Jobs. Πολλοί επώνυμοι εξέφρασαν τα συληπητήρια τους και την άποψή τους για τον γκουρού των υπολογιστών και έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ιστορία της τεχνολογίας.

Ως μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της νεώτερης Αμερικής χαρακτήρισε ο Barack Obama τον Steve Jobs: «Είχε το θάρρος να σκέφτεται διαφορετικά και το έκανε με τόλμη. Πίστεψε ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και ήταν τόσο ταλαντούχος που το κατάφερε», ενώ συνέχισε «Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Steve από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε. Η σκέψη της Michelle και η δική μου είναι στη γυναίκα του Laurene, την οικογένειά του και όλους όσοι τον αγαπούσαν», καταλήγει η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.

«Συντετριμμένος» ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, δήλωσε «Ο Steve και εγώ συναντηθήκαμε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ήμασταν συνεργάτες, ανταγωνιστές και φίλοι για τη μισή μας ζωή. Ο κόσμος βλέπει σπάνια ανθρώπους με τέτοια επιρροή όπως αυτή που είχε ο Steve. Τα αποτελέσματά της θα είναι αισθητά επί πολλές γενιές. Ο Steve θα μου λείψει πάρα πολύ», είπε.

Ο συνιδρυτής της Apple Steve Wosniak μιλώντας στο CNN δήλωσε «Είχαμε την αίσθηση ότι ήταν κάτι απίστευτα σημαντικό, όμως δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε τις διαστάσεις που θα έπαιρνε σήμερα, πως θα αποτελούσε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής των ανθρώπων, με τόσους διαφορετικούς τρόπους», ενώ συμπλήρωσε, «Αυτό που δεν είχαμε ποτέ αντιληφθεί ήταν πως σήμερα κάνουμε τα πάντα διαφορετικά στη ζωή μας, σήμερα καθόμαστε μπροστά σε ένα πληκτρολόγιο ή παίρνουμε ένα iPad ή ένα iPhone και κάνουμε τις συναλλαγές μας. Δεν μπορούσαμε να συλλάβουμε το πώς μπορείς να αποθηκεύσεις ένα τραγούδι στη μνήμη του υπολογιστή σου», είπε χαρακτηριστικά ο Wosniak. «Στην αρχή, ο στόχος ήταν να μετατρέψουμε την τεχνολογία του σήμερα σε τεχνολογία του αύριο, αυτό κάναμε, και ο Steve ήταν εκείνος που πίεζε: μπορείς να κάνεις αυτό; μπορείς να κάνεις εκείνο; Κάτι παραπάνω από αυτό που ένας μηχανικός γνώριζε, αλλά κατάφερνε να κάνει τον μηχανικό να πει: ναι, μπορώ να το κάνω και τελικά το έκανε».

O Sergey Brin, συνιδρυτής της Google δήλωσε «Από τις πρώτες μέρες της Google, όποτε ο Larry και εγώ αναζητούσαμε έμπνευση για το όραμα και την ηγεσία, δεν χρειαζόταν να κοιτάξουμε πιο μακριά από το Cupertino. Steve, το πάθος σου για την υπεροχή το αισθάνεται οποιοσδήποτε έχει αγγίξει κάποιο προϊόν της Apple (συμπεριλαμβανομένου του MacBook από το οποίο γράφω αυτή τη στιγμή). Και το έχω δει μόνος μου τις λίγες φορές που έχουμε συναντηθεί. Εκ μέρους όλων εμάς εδώ στην Google και γενικότερα στον κλάδο της τεχνολογίας, θα μας λείψεις πάρα πολύ. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, στους φίλους και στους συναδέλφους στην Apple».

Ο Larry Page, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Google ανέφερε «Είμαι πολύ, πολύ λυπημένος ακούγοντας τις ειδήσεις για τον Steve. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, με απίστευτα επιτεύγματα και εκπληκτική λάμψη. Πάντα φαινόταν να είναι σε θέση να σου πει σε πολύ λίγες λέξεις αυτό που θα έπρεπε να σκέφτεσαι, πριν το σκεφτείς. Η εστίαση του στην εμπειρία του χρήστη πάνω απ’ όλα, ήταν μία πηγή έμπνευσης για μένα. Ήταν πολύ ευγενικός προσεγγίζοντας με όταν έγινα CEO της Google και ξοδεύοντας χρόνο προσφέροντας τις συμβουλές και τη γνώση του, ακόμα κι όταν δεν ήταν καθόλου καλά. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του και ολόκληρη την οικογένεια της Apple».

Ο Mark Zuckerberg, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook ευχαρίστησε τον Steve Jobs λέγοντας «Steve, σε ευχαριστώ που ήσουν ένας μέντορας και ένας φίλος. Ευχαριστώ επειδή έδειξες ότι αυτό που χτίζεις, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Θα μου λείψεις».

Ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, δήλωσε «Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν επαρκώς τη λύπη μας για τον θάνατο του Steve ή και την ευγνωμοσύνη μας για την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί. Θα τιμήσουμε την μνήμη του αφιερώνοντας τους εαυτούς μας στο να συνεχίσουμε το έργο που τόσο πολύ αγαπούσε».

Ο John Lasseter, καλλιτεχνικός διευθυντής της Walt Disney και της Pixar, και o Ed Catmull, πρόεδρος της Walt Disney και της Pixar, ανέφεραν «Ο Steve Jobs ήταν ένας εξαιρετικός οραματιστής, ένας πολύ καλός φίλος και το κατευθυντήριο φως της οικογένειας της Pixar. Είδε τις δυνατότητες της Pixar, πολύ πριν τις δούμε οι υπόλοιποι και πέρα από όλα όσα οποιοσδήποτε είχε φανταστεί για αυτήν την εταιρεία. Ο Steve μας εμπιστεύτηκε και πίστεψε στο τρελό όνειρο μας να δημιουργήσουμε ταινίες κινουμένων σχεδίων με τη βοήθεια του υπολογστή. Το μοναδικό πράγμα που πάντα έλεγε ήταν απλά “make it great”. Αυτός είναι η αιτία που η Pixar εξελίχθηκε όπως εμείς, και η δύναμη, η ακεραιότητα και η αγάπη του για τη ζωή, μας έκανε όλους καλύτερους ανθρώπους. Θα είναι πάντα ένα κομμάτι του DNA της Pixar. Σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη στιγμή, οι καρδιές μας είναι με την γυναίκα του, τη Laurene, και τα παιδιά τους».

Ο Steve Ballmer, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft δήλωσε «Θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλληπητήρια μου για τον θάνατο του Steve Jobs, ενός εκ των ιδρυτών της βιομηχανίας μας και ενός αληθινού οραματιστή. Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του, όλους στην Apple και όλους όσους άγγιξε το έργο του».

Ο Stephen Elop, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia, ανέφερε «Το πάθος του Steve για την απλότητα και την κομψότητα αφήνει μία κληρονομιά που θα διαρκέσει. Οι σκέψεις όλων στη Nokia είναι με τους φίλους και την οικογένεια του».

O Steven Spielberg, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος περιέγραψε τον Steve Jobs ως τον μεγαλύτερο εφευρέτη από την εποχή του Thomas Edison. «Έβαλε τον κόσμο στα χέρια μας».

Breaking News