Αλλο αρχηγός, άλλο ηγέτης

by | Jan 7, 2012 | Απόψεις

BREAKING News

dimitrios_amerikis_2Του Α. Η. Διαματάρη

Οταν πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ζήτησε από συνεργάτη του να του γράψει μια ανακοίνωση.

Ο συνεργάτης του εξήρε την προσφορά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Οχι του αρχηγού, του ηγέτη να γράψεις, τον διόρθωσε ο Καραμανλής. Αυτό δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει κανείς.

Παραθέτω αυτή την πραγματική ιστορία για να τονίσω ότι είναι πλέον γνωστό σε όλους μας ότι η Εκκλησία μας έχει μεν τυπικά αρχηγό αλλά δεν έχει ηγέτη. Κι επειδή η κατάσταση σέρνεται για πολλά χρόνια με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις σ’ όλους μας, οφείλουμε πλέον να διαχωρίσουμε το συμφέρον ενός ανθρώπου από το γενικό.

Ο αείμνηστος Ιάκωβος εγκαίρως προέβλεψε την διαμορφούμενη κατάσταση την οποία είχε χαρακτηρίσει ως «λιμνάζοντα νερά».

Εκτοτε τα νερά πάγωσαν, το κενό εξουσίας εμπεδώθηκε, η ανεπάρκεια των υπευθύνων τραγική.

Θέλετε παραδείγματα; Ευχαρίστως. Μην κοιτάζετε μακριά, για παράδειγμα τι γίνεται στο Λιν, στο Ντένβερ, όπου τσάκισαν, με το έτσι θέλω, θαυμάσιες Κοινότητες. Ούτε τι γίνεται στη κοινότητα της Αστόριας, όπου δραπέτευσε ο ιερατικώς προϊστάμενος και παραμένει κενή η θέση του από την 1η Νοεμβρίου. Δείτε τι γίνεται στον Καθεδρικό Ναό σ’ αυτόν που βρίσκεται υπό την προσωπική ευθύνη του Αρχιεπισκόπου.

Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Δυο σχολεία έκλεισαν, ένα άλλο βρίσκεται στα πρόθυρα να κλείσει και ο αρχηγός της Αρχιεπισκοπής κρύβεται ή βρίσκεται σε άρνηση. Μα δεν βρήκε μια λέξη να πει. Ετσι, βρε αδελφέ, για την τιμή των όπλων.

Τώρα, μετά από αυτά θα καταλάβατε τη διαφορά μεταξύ αρχηγού και ηγέτη.

Breaking News