Mέρκελ προς Ολάντ: «Στη Γερμανία, πιστεύουμε, και εγώ προσωπικά πιστεύω, ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο δεν είναι διαπραγματεύσιμο”

by | May 7, 2012 | Ευρωπαϊκη Ένωση

BREAKING News

Αρχισαν τα γερμανικά όργανα για τον νέο Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Να κλείσει το θέμα που άνοιξε στην προεκλογική περίοδο για τροποποιήσεις στο δημοσιονομικό σύμφωνο ζήτησε το Βερολίνο. «Στη Γερμανία, πιστεύουμε, και εγώ προσωπικά πιστεύω, ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο δεν είναι διαπραγματεύσιμο καθώς έχει τεθεί υπό διαπραγμάτευση και έχει υπογραφεί από 25 χώρες», δήλωσε η Γερμανίδα αγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. «Βρισκόμαστε στη μέση ενός δημόσιου διαλόγου, στον οποίο η Γαλλία φυσικά, υπό τον νέο πρόεδρό της, θα δώσει τη δική της έμφαση. Όμως μιλάμε για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος – η πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ισχυρών δημοσιονομικών μεγεθών συνδυαστικά με την ανάπτυξη» πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφαγκανγκ ΣόΙμπλε. «Είμαι πεπεισμένος ότι η χαμένη εμπιστοσύνη των αγορών θα ανακτηθεί με την πάροδο του χρόνου” δήλωσε αναφορικά με την εμπιστοσύνη των αγορών. “Αυτό όμως προϋποθέτει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, βήμα – βήμα και με μακροπρόθεσμη προοπτική».

Breaking News