Ανεξάρτητοι Έλληνες: Σε άμεσο κίνσυνο η βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας

by | Nov 28, 2012 | Πολιτική

BREAKING News

 

 

Για "μνημόνιο μέχρι το 2040" κάνει λόγο ο Νότης Μαριάς από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup, καθώς και για "νέα αντιλαϊκά μέτρα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας".

Αναφερόμενος στην μείωση του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο τομεάρχης οικονομικών κ. Μαριάς υποστηρίζει: "Ταυτόχρονα η υποτιθέμενη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 40 δισ. ευρώ δεν επιστρέφει στον ελληνικό λαό ως κοινωνικό μέρισμα αλλά ξαναγυρνά με διάφορα 'τερτίπια' στις τσέπες των δανειστών και των τραπεζιτών. Επιπλέον, και προκειμένου δήθεν να διασφαλιστούν καταθέσεις ύψους 150 δισ. ευρώ στις ελληνικές Τράπεζες αυτές ανακεφαλαιοποιούνται με ποσό 50 δισ. ευρώ που θα βαρύνει το δημόσιο χρέος ενώ ταυτόχρονα έχουν λάβει μέχρι σήμερα ρευστό και εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου άνω των 200 δισ. ευρώ".

"Με την απόφαση του Eurogroup όχι μόνο δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά μετά βεβαιότητας τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα η απόφαση του Eurogroup που αποτελεί κινούμενη άμμο διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο προκειμένου να εξυπηρετήσει τη Μέρκελ και την παρέα της στον εκλογικό στίβο της μητρόπολης των δανειστών" καταλήγει η ανακοίνωση.

Breaking News