Εύσημα Σόιμπλε για την Ελλάδα

by | Feb 26, 2013 | Οικονομία

BREAKING News

Εύσημα στην Ελλάδα αποδίδει σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι έχει πραγματοποιήσει πρόοδο.

Προσθέτει ότι οι κοινές προσπάθειες αλλά και η επιμονή των εταίρων βοήθησαν στο να σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα. Σημειώνει ωστόσο ότι η χώρα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γερμανός υπ. Οικονομικών εκτιμά για την Ευρωζώνη ότι δεν είναι ακόμη ώρα για εφησυχασμό μολονότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά. «Εάν αναλογιστεί κανείς πώς ήταν η κατάσταση πριν από έναν χρόνο, τότε έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Ευρωζώνη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει συντελεστεί σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατάσταση παραμένει εύθραυστη.«Αυτό καταδεικνύουν οι εσωπολιτικές διαμάχες στην ιβηρική χερσόνησο, η ανασφάλεια για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και η ανησυχία στο προοίμιο των εκλογών στην Ιταλία», είπε ο Γερμανός υπουργός.

Σημειώνεται ότι σε έκθεση της ΤτΕ που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα Δευτέρα θα προβλέπεται ύφεση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013, αλλά επιστροφή σε θετικούς

πηγή

Breaking News