Χαιρετίζει ο Σόιμπλε την ανακοίνωση του Λουξεμβούργου για τον περιορισμό του τραπεζικού απορρήτου

by | Apr 8, 2013 | Οικονομία

BREAKING News

 

Την ανακοίνωση του Λουξεμβούργου, ότι είναι έτοιμο να περιορίσει το τραπεζικό του απόρρητο, χαιρετίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα. «Χαιρετίζω κάθε βήμα προς την κατεύθυνση μιας αυτόματης ανταλλαγής τραπεζικών πληροφοριών», αναφέρει ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα. «Είμαστε σε στενή επαφή με το Λουξεμβούργο και συζητήσαμε αυτό το θέμα πριν από μερικές εβδομάδες στο Βερολίνο με τους γερμανόφωνους υπουργούς Οικονομικών», σημειώνει, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από τη δημοσίευση της συνέντευξης.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι Νέοι Φιλελεύθεροι του Λουξεμβούργου (JDL), που αποτελούν κλάδο του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, του κύριου σχηματισμού της αντιπολίτευσης, επέκριναν αυστηρά την απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει το τραπεζικό απόρρητο.

«Το τραπεζικό απόρρητο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και πρέπει να διατηρηθεί», τονίζει ο σχηματισμός σε ανακοίνωσή του.

Οι Νέοι Φιλελεύθεροι κατηγορούν την κυβέρνηση συνασπισμού ότι υποχώρησε στη διεθνή πίεση και στην πίεση των μέσων ενημέρωσης, τα οποία εξομοιώνουν τη χρηματαγορά του Λουξεμβούργου με φορολογικό παράδεισο συγκρίσιμο με τα νησιά Καϊμάν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Breaking News