Γκίντερ Γκρας: “Με την πολιτική της Μέρκελ η Ελλάδα δεν θα σταθεί όρθια”

by | May 1, 2013 | Ελλάδα

BREAKING News

Σφοδρά πυρά από το εσωτερικό της χώρας εξακολουθεί να δέχεται η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφορικά με την πολιτική της λιτότητας, στην οποία φαίνεται να είναι προσκολλημένη. Ο γερμανός νομπελίστας συγγραφέας Γκίντερ Γκρας άσκησε δριμεία κριτική κατά της Μέρκελ, τονίζοντας ότι με την πολιτική της η Ελλάδα δεν θα ορθοποδήσει. "Θεωρώ ντροπή (…) όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας" αναφέρει σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Και προσθέτει: "Πρόκειται για περικοπές μέχρι τελικής πτώσης, για χώρες όπως την Ελλάδα. Δεν θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους".

Σύμφωνα με τον λογοτέχνη, η Γερμανία είναι μια χώρα που πλήττεται από τη διαφθορά, η οποία εκτείνεται από τον τραπεζικό τομέα μέχρι και τον αθλητισμό.

"Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υπεροπτική στάση, όπως την επιδεικνύει η Μέρκελ. Αυτό μας φέρνει εχθρούς (…). Με μια έξυπνη πολιτική όπως εκείνη που αναγκάστηκε να ασκήσει σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς ένας Βίλι Μπραντ, θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό" αναφέρει.

Breaking News