Όταν ο Όλιβερ Στόουν ανακάλυψε τον νέο του πρωταγωνιστή

by | May 16, 2013 | Απόψεις

BREAKING News

 

O Όλιβερ Στόουν είναι ένας μεγάλος σκηνοθέτης. Ταινίες όπως το Πλατούν, “Γεννημένος την 4η Ιουλίου”, “JFK”, “Γουόλ Στριτ”, έχουν κάνει πολύ κόσμο να ανατριχιάσουν ενώ και ο ίδιος έβγαλε πολλά λεφτά.

Βέβαια την τελευταία δεκαετία ο… αριστερός του Χόλιγουντ, όπως έχει χαρακτηριστεί, δεν έχει κάνει ταινίες, παρά κάποια ντοκιμαντέρ για τον Κάστρο. Έτσι, βρίσκει χρόνο να το παίζει τζάμπα επαναστάτης και να παίρνει μέρος σε διάφορα συνέδρια.

Το ότι ήταν κάποτε μεγάλος σκηνοθέτης, πάντως, δε δικαιολογεί το να λέει… αρλούμπες. Διότι πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που είπε στην Κροατία για τον Τσίπρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτήρισε ελπίδα όλου του κόσμου.

Κάτι σαν το νέο Τσε Γκεβάρα ή ακόμη καλύτερο ο νέος Χριστός που θα αλλάξει τον κόσμο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ελπίδα της Ελλάδας. Αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη -και ίσως και σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Θα την χρειαστεί. Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει» είπε ο Ο. Στόουν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν συναντήθηκε στο Ζάγκρεμπ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ, για να προετοιμάσουν τις ομιλίες τους σε πολιτική εκδήλωση για την πορεία της Ευρώπης και το ρόλο της αριστεράς.

Δύο πράγματα συμβαίνουν για να τα λέει όλα αυτά ο Στόουν. Είτε έχει φάει… πετριά στο κεφάλι (για να κάνουμε και λίγο χιούμορ με το επώνυμό του) είτε ψάχνει για νέους ηθοποιούς για ταινία και βρήκε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα το νέο αστέρι του σινεμά.

Γιατί όχι. Θα μπορούσε να γυριστεί ταινία με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καλύτερα να είναι… βωβός κινηματογράφος διότι αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Τώρα, για το αν είναι η ελπίδα του κόσμου όλου, τι να πει κανείς. Ίσως δεν το έχουμε καταλάβει εμείς οι Έλληνες γι’ αυτό και δεν τον κρίνουμε ικανό για πρωθυπουργό. Ίσως, θα μπορούσε ο κ. Στόουν, που έχει καλές σχέσεις με τον Μπ. Ομπάμα, να προτείνει τον κ. Τσίπρα για υποψήφιο των Δημοκρατικών.

πηγή

Breaking News