Πέντε νεκροί από ανεμοστρόβιλους (ξανά) στην Οκλαχόμα

by | Jun 1, 2013 | Ειδήσεις

BREAKING News

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά, από ισχυρούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την Παρασκευή την πολιτεία της Οκλαχόμα.

Όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές, μία μητέρα και το μωρό της σκοτώθηκαν, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, σε αυτοκινητόδρομο δυτικά της Οκλαχόμα Σίτι, παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο. Δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τους υπόλοιπους νεκρούς.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 40 με 50 άτομα τραυματίστηκαν – οι πέντε εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση – σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 200 χλμ. την ώρα, οι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν την ανατροπή δεκάδων οχημάτων και άλλες σοβαρές υλικές ζημιές. Επίσης, έκλεισε το αεροδρόμιο Γουίλ Ρότζερς, στο οποίο βρίσκονταν τουλάχιστον 1.200 άτομα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει νωρίτερα προειδοποίηση για συγκεκριμένες περιοχές της Οκλαχόμα, περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες «ιδιαίτερα επικίνδυνες» και προτρέποντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Μια εξαιρετικά ασταθής αέρια μάζα έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής και Ανατολικής Οκλαχόμα», ανέφερε η Υπηρεσία. «Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη έντονων καταιγίδων το απόγευμα και το βράδυ. Το φαινόμενο αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση.»

Πηγή: Reuters

Breaking News