Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπ. Οικονομικών υπό την απειλή «παγώματος» της δόσης

by | Jul 3, 2013 | Οικονομία

BREAKING News

Eκτακτη σύσκεψη είναι εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο. 

Στη σύσκεψη μετέχει και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα κ. Μπομπ Τράα.

Στις 7 το απόγευμα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν εκ νέου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στο μεταξύ, η καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου στήριξης προς την Αθήνα ίσως «παγώσει» για τρεις μήνες, εκτός και αν η Αθήνα πείσει τους δανειστές ότι βρίσκεται στη σωστή τροχιά για την επίτευξη των στόχων στις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε, σήμερα, Τετάρτη, αξιωματούχος της ευρωζώνης.

«Εάν δεν ολοκληρώσουμε αυτή την αξιολόγηση, δεν βλέπω εκταμίευση στην Ελλάδα για τους επόμενους τρεις μήνες», φέρεται να δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

O ίδιος σημείωσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται το σύνολο της δόσης για τους επόμενους δυο μήνες, ενώ προσέθεσε ότι είναι πιθανό αν σπάσει σε υπο-δόσεις, αυτές να εξαρτώνται από την εκπλήρωση προαπαιτούμενων δράσεων.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν για το θέμα αυτό τη Δευτέρα.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μάλλον η καταβολή της δόσης δεν θα καθυστερήσει.

Πάντως, η ελληνική πλευρά δείχνει να είναι προετοιμασμένη γι' αυτό το ενδεχόμενο.

Νωρίτερα, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε στο Reuters πως η Ελλάδα αναμένει ότι θα συμφωνήσει με την τρόικα έως τη συνεδρίαση του Eurogroup για όλα τα θέματα εκτός της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι στο ακραίο σενάριο καθυστέρησης της δόσης της οικονομικής βοήθειας, η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

«Δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου» σημείωσε.

«Θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυξημένη έκδοση εντόκων γραμματίων, θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων και ίσως μας οδηγήσει και σε άλλες περικοπές πληρωμών» προσέθεσε.

 

πηγή
 

Breaking News