Επιστροφή στα σύνορα του 1967 ζητά η Φάταχ

by | Jul 18, 2013 | Κόσμος

BREAKING News

Η Φάταχ, το κίνημα από το οποίο προέρχεται ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, κάλεσε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι να μεταβάλει την πρόταση που διετύπωσε για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, αξιώνοντας πρωτίστως να γίνει σαφής αναφορά στα σύνορα του 1967, επεσήμανε στέλεχος της διοικούσαν επιτροπής της οργάνωσης.

«Η Κεντρική Επιτροπή εγείρει πολλαπλές απαιτήσεις για να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, με την πιο σημαντικές από αυτές να αφορά την ανακοίνωση από πλευρά του Κέρι του καλέσματος η εκκίνηση των διαβουλεύσεων να εδράζεται επί της αρχής των δύο Κρατών στα σύνορα του 1967», υπογράμμισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμίν Μακμπούλ μετά τη συνεδρίαση του κόμματος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ένα άλλο υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Φάταχ που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε πως «για να το εγκρίνει, η Φάταχ αξιώνει τροποποιήσεις στο σχέδιο Κέρι. Επί του παρόντος οι ιδέες που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι δεν ενθαρρύνουν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων».

Από το Αμμάν, ο Κέρι επεσήμανε πως επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την ανακοίνωση της επανάληψης των Ισραηλινοπαλαιστινιακών συνομιλιών.

πηγή

Breaking News