Επαφές Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον

by | Jan 17, 2014 | Πολιτική

BREAKING News

Σε απόλυτα θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας  Δημοκρατικό γερουσιαστή Robert Menendez σήμερα νωρίς το απόγευμα. Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο Υπουργός τους έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον η συζήτηση στη Γερουσία κάλυψε τα ελληνοτουρκικά θέματα, τις εξελίξεις και τις προοπτικές στο Κυπριακό, στο Αιγαίο, και στην ανατολική Μεσόγειο ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη σημασία της ΑΟΖ των παράκτιων χωρών της.

Εξ άλλου ο Υπουργός υπογράμμισε ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και τη σταδιακή ανάκαμψη της,  την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και τις θέσεις του ΔΝΤ. Όπως ανέφερε υπήρξε πλήρης συμφωνία για τα μεγάλα διεθνή θέματα της επικαιρότητας ενώ ήταν εντυπωσιακή η πληροφόρηση που είχε ο γερουσιαστής για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και οικονομίας της Ελλάδας. 

Επίσης το πρωί σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσσου, Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Ed Royce ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό τις εξελίξεις, στα Βαλκάνια και τη γενικότερη Μεσογειακή πολιτική της Ελλάδας  και της ΕΕ ενημερώνοντας συγχρόνως για την ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας και το πλαίσιο των ενεργειών που θα γίνουν αυτό το εξάμηνο 

Τέλος ο Υπουργός είχε σύντομες συναντήσεις στον χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας με αντιπροσωπείες Ομογενειακών αλλά και Εβραϊκών οργανώσεων  – όπου επιβεβαιώθηκε το απόλυτα φιλικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, η σταθερή συνεργασία για τα θέματα ενεργειακής πολιτικής και στρατηγικής στην ανατολική Μεσόγειο και ο ισχυρός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον αμερικανό ομόλογο του John Kerry ενώ το μεσημέρι θα παρακαθήσει σε κλειστό γεύμα που παραθέτουν προς τιμήν του γνωστά “think tanks” της Ουάσιγκτον. 

Breaking News