Ραχήλ Μακρή: «Δεν θα επιτρέψουμε στην Συγκυβέρνηση να καταπατήσει το δικαίωμα των Ελληνίδων στην εγκυμοσύνη και την μητρότητα»

by | Feb 12, 2014 | Πολιτική

BREAKING News

Κατάθεση ερωτήσεων της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή σχετικά με την καταπάτηση του δικαιώματος στην εργασία εγκυμονούντων γυναικών και νεαρών μητέρων από τη Συγκυβέρνηση σε υπό κατάργηση οργανισμούς και φορείς.

Η κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες από την μνημονική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν εντείνει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Τα νέα ζευγάρια διστάζουν να τεκνοποιήσουν υπό το φόβο και την αβεβαιότητα για το αύριο, τα οποία γεννά η αποτυχημένη κυβερνητική εμμονή στην υποτέλεια έναντι των δανειστών μας.

Στην εποχή αυτή, κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος συμφωνεί ότι, η θέση εργασίας των γυναικών, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας είναι πολύ πιο ευάλωτη, λόγω της βιολογικής τους κατάστασης. Ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαία η διασφάλιση της περιόδου προστασίας από απόλυση των γυναικών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Οι κυβερνώντες για άλλη μια φορά αποδεικνύονται ανίκανοι να εφαρμόσουν το αυτονόητο. Οι διατάξεις που καλύπτουν τις εργασιακές σχέσεις των γυναικών στον ιδιωτικό τομέα δεν βρίσκουν εφαρμογή στους φορείς του δημοσίου, οι οποίοι καταργούνται εξαιτίας της Κυβερνητικής εμμονής στην αποδόμηση, στην καταστροφή και στον αφανισμό των κρατικών δομών.

Αποτελεί κοινοβουλευτική υποχρέωση η εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης κυρίως στις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες. Δεν είναι δυνατόν η Συγκυβέρνηση να εξωθεί έγκυες εργαζόμενες γυναίκες στην ανεργία όταν καταργεί φορείς κατ' επιταγή των τροικανών εκπροσώπων των τοκογλύφων δανειστών της Χώρας.

Προκειμένου να περιφρουρηθεί το δικαίωμα της Ελληνίδας στην εγκυμοσύνη και την μητρότητα και να ληφθεί μέριμνα από τα αρμόδια υπουργεία η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε τις με αρ. πρωτ. 6093/7-2-2014 και 6127/10-2-14 ερωτήσεις στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Breaking News