Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Ομοσπονδία Νέας Υόρκης

by | Jun 16, 2014 | Ην. Πολιτείες

BREAKING News

Την Τρίτη το νέο συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων εκλέγει πρόεδρο

Την Τρίτη στις 6 το απόγευμα συγκαλείται σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες οι οποίες έλαβαν χώρα την προ περασμένη Κυριακή. Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής, θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα και θα παραδοθούν όλα τα υλικά των εκλογών.

Στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο θα συγκληθεί σε σώμα, υπό τον προεδρία του πλειοψηφήσαντος συμβούλου, Πέτρου Γαλάτουλα και θα γίνουν εκλογές για την διανομή των αξιωμάτων. Ενώ θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του νέου συμβουλίου – από τον απερχόμενο πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη και θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής.

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε η συγκέντρωση της ομάδας των υποψηφίων που υποστήριζε ο Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι κι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συμφωνήθηκαν τα άτομα που θα καταλάβουν τα αξιώματα στο διοικητικό συμβούλιο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν 14 σύμβουλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την θέση του α’ αντιπροέδρου θα προταθεί η Τιμολέων Κακούρος, του ΓΓ ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και του ταμία ο πρωτοεκλεγείς Κώστας Βάσης. Στις υπόλοιπες θέσεις θα προταθούν, β’ αντιπρόεδρος Βασίλης Γκουρνέλος, γ’ αντιπρόεδρος Θανάσης Αρώνης, βοηθός ταμία Σταύρος Ζιόγκας και στη γραμματεία Διονύσης Πυλαρινός (πρακτικά) και Μιχάλης Κοκολής (αλληλογραφία).

Δεν αποδέχθηκε θέση που του προτάθηκε, λόγω φόρτου εργασίας ο δεύτερος σε ψήφους, Στέφανος Αμανατίδης.

Οι αρχαιρεσίες της Κυριακής 8 Ιουνίου διεξήχθησαν με τάξη και ηρεμία, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ψήφισαν 154 αντιπρόσωποι από τους 182 που είχαν το δικαίωμα. Βρέθηκαν 6 άκυρα ψηφοδέλτια και δύο λευκά. Έκπληξη αποτέλεσε η μη εκλογή του πρώην προέδρου Νίκου Διαμαντίδη, ο οποίος με 57 ψήφους ισοβάθμησε με τον καθηγητή Βασίλη Πετράτος, ο οποίος όμως ευνοήθηκε από την κλήρωση κι είναι πρώτος επιλαχών.

Η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων ήταν το μεσημέρι της Παρασκευής και μέχρι τότε δεν υποβλήθηκε καμία. Αργότερα το απόγευμα ο κ. Διαμαντίδης προσκόμισε ένσταση που δεν παρελήφθη, ως εκπρόθεσμη.

Όπως πληροφορείται η Greek News, tην Παρασκευή ο κ. Γαλάτουλας αναμένεται να καλέσει όλους τους αντιπροσώπους σε δείπνο στο Σταθάκειο, με πρόθεση να απευθύνει το χέρι σε όλους για μια καινούργια αρχή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναλυτικότερα, εκλέγοντα:

  1. Πέτρος Γαλάτουλας, 117
  2. Στ. Αμανατίδης 112
  3. Αθαν. Αρώνης 105
  4. Τιμ. Κακούρος 100
  5. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου 97
  6. Βασ. Γκουρνέλος 96
  7. Αντ. Φωκάς 95
  8. Μαν. Χριστοδουλάκης 91
  9. Γιωργ.. Κίτσιος 89
  10. Αικ. Αλεξανδροπούλου 88
  11. Δημ,. Καλαμαράς 80
  12. Διον. Πυλαρινός 79
  13. Στ. Ζιόγκας 78
  14. Κων. Λαμπράκης 78
  15. Σπυρ. Ανδριόπουλος 77
  16. Μιχ. Κοκολής 76
  17. Βασ. Εγγλέζος 76
  18. Αυγ. Κατέχη 75
  19. Απ. Τραμπάκουλος 73
  20. Κώστας Βάσης 67
  21. Γρ. Δημητρουλάκος 62

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ

  1. Βασ. Πετράτος 57
  2. Νικ. Διαμαντίδης 57
  3. Νικ. Κωστόπουλος 49
  4. Παν. Μιχαλέας 48
  5. Γιάννης Γκώρος 45
  6. Ανδρ. Σάββα 34
  7. Σπυριδούλα Πολιτοπούλου, 31

πηγή: Greek News

Breaking News