παρέμβαση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής από την Εκκλησία της Ελλάδος

by | Aug 26, 2014 | Πολιτική

BREAKING News

Γράφει ο Δραγουμάνος

Επιστολή στον πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, με την οποία θα ζητείται η παρέμβασή του στη ρωσική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για τους Έλληνες παραγωγούς που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτίθεται να αποστείλει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες Δευτέρα, πρώτη ημέρα των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και στην σημερινή συνεδρία της ΔΙΣ, όπου και θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, κινείται “αντικανονικά” με την έννοια ότι παρεμβαίνει επί της ουσίας στο έργο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προφανώς μην αναγνωρίζοντας τη δικαιοδοσία τους σε θέματα διεθνών συμφωνιών, εξαγωγών και έκφρασης πολιτικής υποστήριξης όπου αποφασίζουν.

Οι ανόητες δικαιολογίες ότι δήθεν επεμβαίνουν για “ανθρωπιστικούς” λόγους είναι φυσικά γελοιότητες που δεν ξεγελούν κανένα. Πρόκειται για απ’ ευθείας παρέμβαση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, με τρόπο ασύνετο και προκλητικό.

Γιατί η έμπρακτη κριτική στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επέβαλε το εμπάργκο κι έφερε σαν αποτέλεσμα το ρωσικό αντίστοιχο, προφανώς δεν συνοδεύεται κι από την εγκατάλειψη των τεράστιων ποσών που η Εκκλησία της Ελλάδος λαμβάνει μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και μέσω αντίστοιχων κρατικών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα αναμένουμε την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών και των λαλίστατων υπουργών του (ή του εκπροσώπου τους) που δεν χάνουν καμιά ευκαιρία να παρέμβουν για υποθέσεις ελάσσονος σημασίας αλλά ποτέ προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την Εκκλησία

Πηγή

Breaking News