Εθνική Τράπεζα: Πουλάει το 26,9% της Finansbank

by | Mar 10, 2015 | Οικονομία

BREAKING News

Την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την πώληση ποσοστού 26,9% της θυγατρικής της στην Τουρκία, Finansbank πήρε η Εθνική Τράπεζα.

Παράλληλα, το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ ενέκρινε το συνολικό σχέδιο που προβλέπει την πώληση ποσοστού 40% της θυγατρικής στην Τουρκία μέχρι το τέλος του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση από το ΤΧΣ ελήφθη με σχετική πλειοψηφία και παρά το γεγονός ότι τα ξένα μέλη του ταμείου είχαν ταχθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση υπέρ της πλήρους αποχώρησης της Εθνικής Τράπεζας από την τουρκική τραπεζική αγορά.

Έτσι, εν τέλει θα εφαρμοστεί η πρόταση που είχε κάνει από τον Νοέμβριο του 2014 η διοίκηση Τουρκολιά που αφορά συνολικά την πώληση του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank και η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η πώληση θα γίνει σε δύο φάσεις με την πρώτη, που αφορά το 26,9% να λαμβάνει χώρα άμεσα και τη δεύτερη, για το εναπομείναν 13,1% να πραγματοποιείται εντός του 2015.

Πηγή: emea.gr 

 

Breaking News