Μοσκοβισί: «Όχι σε κούρεμα του χρέους»

by | Mar 16, 2015 | Οικονομία

BREAKING News

Η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση της Ελλάδας θα δεσμευθεί στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

«Νομίζω ότι η επίτευξη συμφωνίας οποιουδήποτε είδους… εξαρτάται από το εάν γίνουν ισχυρές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης… δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεσμεύσεις ότι θα κάνει αυτό που περιέχεται στη συμφωνία που υπογράψαμε την 20ή Φεβρουαρίου» είπε ο Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Βερολίνο, μιλώντας αγγλικά.

«Φυσικά θα ήθελα να γίνουν πράγματα, είμαι υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά έναντι όρων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους. Όπως είπε, το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί, δεν μπορεί να διαγραφεί, δεν θα γίνει κούρεμα. 

Ο Επίτροπος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά προβληματα στην Ελλάδα, όμως παράλληλα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. 

Σημείωσε ότι η κατάσταση με την Ελλάδα δεν είναι σήμερα αυτή που ήταν δύο χρόνια πριν, διευκρινίζοντας ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης είναι πολύ μικρότερος τώρα. 

Πάντως, επισήμανε ότι αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, το ερώτημα θα είναι ποιος θα είναι ο επόμενος. 

Πηγή: Ναυτεμπορική 

Breaking News