Παραίτηση Γκαουβάιλερ με… άρωμα Ελλάδας

by | Apr 1, 2015 | Πολιτική

BREAKING News

Αρωμα… Ελλάδας είχε η παραίτηση του αντιπροέδρου των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Πέτερ Γκαουβάιλερ, ο οποίος υπήρξε εξαρχής σφοδρός επικριτής της ευρωπαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Μέρκελ και των πακέτων διάσωσης για τις χώρες που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Οπως ανακοίνωσε ο Γκαουβάιλερ, ο οποίος είχε ψηφίσει εναντίον της σύστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και των πακέτων βοηθείας προς τη χώρα μας, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η επέκταση της βοήθειας για την Ελλάδα. Ο πρώην, πλέον, αντιπρόεδρος του CSU δήλωσε ότι εκλήθη να ψηφίσει δημοσίως στη Βουλή το αντίθετο αυτού που πρεσβεύει εδώ και χρόνια ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, στο οποίο έχει προσφύγει ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός ο ΕΜΣ καθώς και η πολιτική της ΕΚΤ.

Ασυμβίβαστο
Ακόμη, τόνισε ότι θεωρεί πως αυτό δεν συνάδει με όσα έχει πει και ενώπιον των ψηφοφόρων του, ενώ προσέθεσε ότι είναι ασυμβίβαστο με τη δική του αντίληψη περί της αποστολής του βουλευτή.

Ο Γκαουβάιλερ δήλωσε ότι τα κράτη που βρίσκονται σε κρίση θα πρέπει να λαμβάνουν βοήθεια εάν εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους. Στην περίπτωση που ένα κράτος – όπως η Ελλάδα- αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, η ενίσχυση θα πρέπει είτε να μειωθεί είτε να σταματήσει. Τόνισε, δε, ότι «το χρέος της Ελλάδας, όπως έχουν δηλώσει ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο νέος υπ. Οικονομικών με ειλικρίνεια, είναι μη βιώσιμο», σχολιάζοντας ότι δεν κατανοεί για ποιο λόγο η ψήφος του κατά της επέκτασης του προγράμματος βοήθειας θεωρήθηκε παραβίαση των κανόνων του CSU.

Θυμίζουμε ότι κατά την ψηφοφορία για την Ελλάδα ο ηγέτης του κόμματος, Χορστ Ζεχόφερ, είχε επιπλήξει όσους αρνήθηκαν να στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση, λέγοντας ότι κάθε ψήφος κατά είναι ψήφος εναντίον του και είχε καλέσει το κόμμα να αποφασίσει ανάμεσα σε εκείνους και σε αυτόν.

Πηγή: Το Έθνος 

Breaking News