Bild: H Ελλάδα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας αλλά δίνει 500 εκ. σε πολεμικά αεροπλάνα

by | Apr 7, 2015 | Πολιτική

BREAKING News

Στην απόφαση της Ελλάδας να παραγγείλει πολεμικά αεροπλάνα συνολικής αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρεται σήμερα η λαϊκιστική εφημερίδα Bild που τονίζει ειρωνικά ότι η χώρα προσπαθεί να αποφύγει τη χρεοκοπία αλλά φαίνεται ότι έχει χρήματα για εξοπλιστικές συμφωνίες. 

Η Bild εξηγεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας συμφώνησαν να συνάψουν συμφωνία εκατομμυρίων ευρώ με τη Lockheed Martin στις 15 Μαρτίου για να επισκευάσουν πολεμικά αεροπλάνα. «Μάλιστα, έχει ήδη σταλεί προκαταβολή 47 εκατομμυρίων» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εξοργιστεί. 

«Θα πάρουμε πολλαπλάσια χρήματα από πρόστιμα σε γερμανικές επιχειρήσεις» φέρεται να απάντησε στην εφημερίδα αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε ερώτημα της εφημερίδας. 

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος μίλησε για τα ζήτημα της αναβάθμισης των αεροσκαφών στην εκπομπή «Στον Ενικό», τονίζοντας ότι αυτή την απόφαση την είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση στις 13 Οκτωβρίου 2014. 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Breaking News