Τραγωδία δίχως τέλος στο Νεπάλ – Και νέος ισχυρός σεισμός με νεκρούς και τραυματίες

by | May 12, 2015 | Κόσμος

BREAKING News

Ένας νέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,4 βαθμών, ακολουθούμενος από πολλούς μετασεισμούς σημειώθηκε στο Νεπάλ σκοτώνοντας περίπου 40 ανθρώπους στη χώρα αυτή και άλλους 17 στην Ινδία, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την πολύ ισχυρή δόνηση που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 8.000 ανθρώπων.

Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα, ανατολικά του Κατμαντού, μετά τον σεισμό της 25ης Απριλίου που είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή, δήλωσαν ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν.

Στους 1.117 υπολογίζονται οι τραυματίες μετά την κατάρρευση κτιρίων σε διάφορες περιοχές πλησίον του επίκεντρου της σεισμικής δόνησης, το οποίο εντοπίστηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων και σε απόσταση 68 χιλιομέτρων από την πόλη Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο όρος Εβερεστ.

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί, την Ινδία, την Ντάκα και το Μπανγκλαντές και σύμφωνα με μαρτυρίες διήρκεσε περί τα δύο λεπτά. Οι αρχές στο Νεπάλ διέταξαν το κλείσιμο του αεροδρομίου στο Κατμαντού για λόγους ασφαλείας. Το αεροδρόμιο αυτό είναι η βασική πύλη εισόδου για τη διεθνή βοήθεια που φτάνει στη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Οργανώσεις αρωγής μεταφέρουν ακόμη νερό, τρόφιμα και παρέχουν ιατροφαρμακευτική βοήθεια στα θύματα του πρώτου σεισμού, ιδίως στις απομονωμένες αγροτικές περιοχές όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Σύμφωνα με πηλροφορίες κατοίκων και δημοσιογράφων, οι κάτοικοι του Κατμαντού πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους ενώ άνθρωποι σε κατάσταση πανικού προσπαθούσαν να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς τους.

Πηγή: Reuters, AFP 

Breaking News