Bild: Εκνευρισμένος ο Τσίπρας με Βαρουφάκη;

by | May 27, 2015 | Πολιτική

BREAKING News

Για διάσταση απόψεων και εκνευρισμό του πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον Υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη και τη χθεσινή υπόθεση με τον ενδεχόμενο φόρο στις αναλήψεις από τα ATM, κάνει λόγο η γερμανική Bild. Το δημοσίευμα δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα, αλλά σίγουρα προκαλεί επικοινωνιακό “ντόρο”.

Όπως σημειώνει η Bild o Αλέξης Τσίπρας ήταν εκνευρισμένος από την αναστάτωση που προκλήθηκε γύρω από την εν λόγω φορολόγηση και φέρεται να κάλεσε τον Υπουργό να προβεί σε διευκρινιστικές δηλώσεις, κάτι που έγινε πράγματι με επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΟΙΚ.

Ωστόσο, το δημοσίευμα είναι ιδιαίτερα περιγραφικό και κάνει λόγω για μια συζήτηση με οξυμένα πνεύματα την ώρα που τα νεύρα είναι ήδη τεντωμένα λόγω των επίπονων διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ένας μικρός φόρος στις αναλήψεις μετρητών από τα ATM θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για τη χρήση μετρητών και ως κίνητρο για την επέκταση της ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν οργή στο Μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του υπουργού κλήθηκε για εξηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια προχώρησε σε διάψευση των όσων είχε πει νωρίτερα.

Πηγή: Sofokleousin.gr 

Breaking News