Γ. Νταϊσελμπλούμ: “Είμαστε μακριά από συμφωνία”

by | Jun 2, 2015 | Πολιτική

BREAKING News

“Είμαστε μακριά από συμφωνία” δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλούμ δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι «μια συμφωνία με την Ελλάδα δεν είναι θεωρητικά δυνατή αυτή την εβδομάδα».

Και ενώ, ως φαίνεται, είναι έτοιμο το «σχέδιο-τελεσίγραφο» στο οποίο συμφώνησαν Μέρκελ, Ολάντ, Λαγκάρντ, Ντράγκι, Γιούνκερ κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ο επικεφαλής του Eurogroup αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα επανέλαβε πως «είμαστε ακόμη μακριά από συμφωνία με την Ελλάδα».

Μιλώντας στο ολλανδικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, τόνισε ότι η πρόοδος από την ελληνική πλευρά είναι «αργή και ανεπαρκής».

«Δεν έχουμε συγκλίνει επαρκώς (στις διαπραγματεύσεις), αυτό είναι το συμπέρασμά μας», είπε και συμπλήρωσε: «ο χρόνος πιέζει».

Ο Γερούν Νταϊσελμπλούμ διαβεβαίωσε ότι αν και οι θεσμοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς για το είδος των μέτρων θα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της έκτασης των μεταρρυθμίσεων.

«Δεν μπορούμε να συναντηθούμε στα μισά του δρόμου, το συνολικό πακέτο πρέπει να είναι φερέγγυο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας.

Ο Νταϊσελμπλούμ δεν συμμετείχε στην πενταμερή στο Βερολίνο, ωστόσο η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το τι συζητήθηκε.

 

Breaking News