Bloomberg: Ο Σόιμπλε προετοιμάζεται για την πιθανότητα ενός Grexit

by | Jun 17, 2015 | Οικονομία

BREAKING News

Σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση ενός Grexit έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φαίνεται ότι προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας. 

Αυτό αποκάλυψαν στο πρακτορείο Bloomberg δύο Γερμανοί νομοθέτες, που ζήτησαν να παραμείνει κρυφή η ταυτότητά τους. «Ο Σόιμπλε είπε σε βουλευτές που μετείχαν στην Επιτροπή Οικονομικών ότι, παρότι συνεχίζει να ελπίζει ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου, η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο μιας αποτυχίας» γράφει ειδησεογραφικό δίκτυο, και συμπληρώνει: «Ο Σόιμπλε ανέφερε ότι μια ελληνική χρεοκοπία στα ευρωπαϊκά δάνεια δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στον προϋπολογισμό της Γερμανίας, μας είπαν οι βουλευτές. Την ίδια ώρα, θα χρειαστεί να κάνει επίσημη δήλωση στο Κοινοβούλιο, αναφέροντας ότι η Γερμανία πρέπει να καλύψει το μερίδιό της στη χασούρα». 

Τα σχόλια αυτά είναι ενδεικτικά του κλίματος ανταγωνισμού που επικρατεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της. 

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τρέφει λίγες ελπίδες ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα αύριο Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, ανέφερε σήμερα ένας Γερμανός βουλευτής.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, που μίλησε στους δημοσιογράφους ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία της, ο Σόιμπλε είπε ότι “τίποτα δεν είναι έτοιμο για να καταλήξουμε σε μια απόφαση αύριο”.

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού έγιναν ενώπιον των βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου.

e-typos.com

Η Γερμανία προετοιμάζεται και για ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις

 

Breaking News