Βloomberg: Η αποτυχία πληρωμής του ΔΝΤ πιέζει τον Τσίπρα να ενδώσει

by | Jul 1, 2015 | Απόψεις

BREAKING News

«Η Ευρωπαϊκή χώρα να μπαίνει στο… επίλεκτο club του Σουδάν και της Ζιμπάμπουε…»

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες περιμένουν ενδείξεις από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως είναι έτοιμος να συμβιβαστεί, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, όσο η χώρα λυγίζει υπό τους κεφαλαιακούς ελέγχους και την αποτυχία πληρωμής της δόσης του ΔΝΤ.

Με την ελληνική κοινωνία να νιώθει τον πόνο στις τραπεζικές αναλήψεις και στις συντάξεις, με την κυβέρνηση να ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να αποφύγει την υπόλοιπη οικονομική καταστροφή, και με την ευρωπαϊκή χώρα να μπαίνει στο… επίλεκτο club του Σουδάν και της Ζιμπάμπουε, η πρόταση για ένα νέο διετές πρόγραμμα διάσωσης που έγινε την τελευταία στιγμή απορρίφθηκε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

Με την πιθανότητα ενός Grexit ορατή, οι υπουργοί Οικονομικών των 19 κρατών-μελών της Ευρωζώνης προσπαθούν να βρουν μία λύση για να σώσουν τη χώρα από το χείλος του γκρεμού, πέντε χρόνια και δύο μνημόνια μετά.

Αν και ο Τσίπρας περιέγραψε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ως ένα υπέρ ή ενάντια στα μέτρα των εταίρων, οι οικονομικοί αναλυτές και οι περισσότεροι εκ των Ευρωπαίων ηγετών το χαρακτηρίζουν ως δημοψήφισμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Ευρώ, υποστηρίζει το Bloomberg.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Breaking News