Reuters: Κλειδώνει ο Τσακαλώτος για το ΥΠΟΙΚ

by | Sep 22, 2015 | Πολιτική

BREAKING News

Reuters: Κλειδώνει ο Τσακαλώτος για το ΥΠΟΙΚΠαρά το γεγονός ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προεκλογικά είχε εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, την τελευταία ώρα ακούγεται ότι είναι ο επικρατέστερος για αυτή τη θέση. 

 

Τις αναφορές έρχεται να επιβεβαιώσει το Reuters, το οποίο επικαλούμενο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος παραμένει στη θέση του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας την σύνθεση της νέας κυβέρνησης. “Οι αγορές θα υποδεχτούν θετικά την παραμονή Τσκαλώτου στο ΥΠΟΙΚ”, σχολίασε στο Reuters ο αναλυτής της Beta Security, Τάκης Ζαμάνης, υπογραμμίζοντας ότι “όπως φαίνεται υπήρχε καλή χημεία μεταξύ του κ. Τσακαλώτου και των πιστωτών”.

Το πρακτορείο επισημαίνει πως το κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι ο Τσακαλώτος, εντυπωσίασε τους ομολόγους του στην ευρωζώνη για την εποικοδομητική του προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις μετά από την… μη συμπαθή γραμμή που είχε ακολουθήσει ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Πηγή: Sofokleousin.gr 

Breaking News