Σόιμπλε: Δεν φταίω εγώ για την ελληνική κρίση

by | Oct 7, 2015 | Πολιτική

BREAKING News

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έφεραν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φοιτητές από τη Γαλλία, οι οποίοι με τις ερωτήσεις τους έδειξαν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι τον θεωρούν υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα λόγω της λιτότητας που της επιβλήθηκε. 

Ο κ. Σόιμπλε έφτασε στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών Sciences Po για να μιλήσει στους φοιτητές για το μέλλον της Ευρώπης αλλά φαίνεται ότι οι νεαροί ανησυχούσαν περισσότερο για το…παρόν της Γηραιάς Ηπείρου. «Τι λέτε για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα που οφείλονται στην πολιτική λιτότητας, για την οποία εσείς είστε υπεύθυνος; ήταν το πρώτο ερώτημα που ετέθη στον υπουργό. Ο Σόιμπλε δεν απέφυγε να απαντήσει αλλά πραγματική κατανόηση ανάμεσα σε εκείνον και τους νέους Ευρωπαίους από την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία δεν υπήρξε. Το κλίμα παρέμεινε ψυχρό» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην ερώτηση φοιτήτριας εάν ο υπουργός υιοθέτησε μια ρητορική τιμωρίας στην περίπτωση της Ελλάδας και ένα «Blame Game», ο κ. Σόιμπλε απάντησε: «Δεν θα βρείτε ούτε μια δήλωσή μου ή της καγκελαρίου, στην οποία κατηγορούμε την Ελλάδα».

Οι φοιτητές φαίνεται ότι στο πρόσωπο του κ. Σόιμπλε «βλέπουν» τον άνθρωπο που θέλει να πετάξει την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη ή ακόμα χειρότερα σαν τον πολιτικό που έχει προκαλέσει στη χώρα και τους πολίτες της φρικτό πόνο. Ο φοιτητής, ο οποίος έκανε το εν λόγω σχόλιο κατά τη διάρκεια της ερώτησής του δέχτηκε το χειροκρότημα των συναδέλφων του αλλά έγινε και αποδέκτης του…εκνευρισμού του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Σόιμπλε αντέκρουσε τις εν λόγω κατηγορίες αναφέροντας ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα ξεκίνησαν πριν από την οικονομική κρίση. «Δεν φταίω εγώ για την ελληνική κρίση» τόνισε σε κάποιο σημείο της συζήτησης ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος ταυτόχρονα τόνισε ότι από το 1994 είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι μια μικρή ομάδα κρατών μελών θα πρέπει να δημιουργηθεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Breaking News