Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Υφαρπάξατε την ψήφο του ελληνικού λαού

by | Oct 16, 2015 | Πολιτική

BREAKING News

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγορώντας τον για θράσος, τόνισε ότι το κόμμα του δεν δίνει λευκή εξουσιοδότηση, ενώ υποστήριξε ότι στη Σύνοδο Κορυφής ζήτησε την βοήθεια των επιτρόπων και των αρχηγών των άλλων χωρών για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα.

 
«Είπε στην κ. Μέρκελ ότι δεν θα ψηφίσει το αδελφό κόμμα το νομοσχέδιο. Έτρεξε σαν παιδάκι που φωνάζει τη μαμά του να μας κάνει ντα. Εσείς ο αντιμερκελιστής, Πήγατε να τους βάλετε όλους να μας πουν να τα ψηφίσουμε; Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Θα ψηφίζουμε ότι είναι μη υφεσιακό, ότι είναι υπέρ του συμφέροντος της χώρας και θα καταψηφίζουμε ότι είναι αντιαναπτυξιακό, αντικοινωνικό. Εν λευκώ εξουσιοδότηση δεν θα σας δώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε ακόμα τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υφάρπαξε την ψήφο του λαού», και όπως είπε, αντίθετα από ότι του υποσχέθηκε κανένα μέτρο με πρόσημο κοινωνικό ή αναπτυξιακό δεν έφερε, «και αυτό δεν θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ», πρόσθεσε. 
 

Σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες κυβερνητικών στελεχών, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσετε, ούτε να τα βάλετε όλα σε ένα τσουβάλι και να πάτε να τα ισοσταθμίσετε. Συμψηφισμοί από μας δεν υπάρχουν».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, «ο κ. Τσίπρας εξέδωσε κι απόφαση» και διερωτήθηκε: «Πώς ενημερώθηκε και εμάς δεν μας ενημερώνει κανείς; Πού είδε αυτός που είναι αυτά που λείπουν από τα πόθεν έσχες; Κι αν τα είδε πως εξέδωσε απόφαση; Δεν πρέπει αυτά να κινηθούν θεσμικά»;

Σε συνέχεια και των αναφορών για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε προς τα κυβερνητικά έδρανα το ερώτημα: «Μήπως είχε δει τι είχε γίνει και στη λίστα Λαγκάρντ και είχε στείλει την τελευταία βδομάδα τρεις εισαγγελείς και βγήκε να μας πει μην τολμήσει κανείς να σταματήσει την έρευνα. Γιατί; Αυτός ήταν ο εισαγγελέας; Αυτός ήταν η Δικαιοσύνη;»

«Εμείς πιστεύουμε στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και στους έντιμους δικαστές κι αυτοί θα εκδώσουν τις αποφάσεις. Όχι η κυβέρνηση. Όχι η εκτελεστική εξουσία» είπε και ξεκαθάρισε «Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσετε, ούτε να τα βάλετε σε ένα τσουβάλι και να πάτε να τα ισοσταθμίσετε. Συμψηφισμοί από μας δεν υπάρχουν».

«Όποιος έχει κάνει την ζημιά και έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθεί, ανεξαρτήτως σε ποια παράταξη ανήκει. Η Ν.Δ. έχει καθαρό πρόσωπο και δεν φοβάται την οποιαδήποτε έρευνα γίνει από οποιαδήποτε στιγμή» κατέληξε στην ομιλία του για το θέμα αυτό ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Τέλος, ως «Απίθανη, αφελή και επικίνδυνη» χαρακτήρισε την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών στα κόμματα για την ονομασία των Σκοπίων. Με υψηλούς τόνους ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως «για μας δεν υπάρχει η επιστολή» και ταυτοχρόνως διεμήνυσε: «Για μας ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μην κάνετε βήμα από κει. Μην τολμήσετε να το σκεφτείτε. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τα ζητήματα αυτά, τα έχουμε συζητήσει τα έχουμε λύσει και βγάλτε τα από το διάλογο του πολυνομοσχεδίου».

Ταυτοχρόνως, είπε πως εξίσου «είναι επικίνδυνο παιχνίδι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με την Τουρκία» για να ξεκαθαρίσει επίσης: «Αυτό δεν περνάει με τίποτα».

«Τι μας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών να διαπραγματευτούμε μεταξύ μας τα κόμματα»; Διερωτήθηκε, μάλιστα, αναφερόμενος στην επιστολή Κοτζιά και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ανέφερε: «Έτσι κάνατε διαπραγμάτευση; Διαπραγματευόσαστε με τους ΑΝΕΛ τι θα περάσετε και τελικά φτάσαμε να φέρατε μια δύσκολη και επώδυνη συμφωνία»;

 

 

 

Breaking News