Handelsblatt: Η Γερμανία θα ασκήσει βέτο στο σχέδιο εγγύησης καταθέσεων του Ντράγκι

by | Nov 5, 2015 | Απόψεις

BREAKING News

Handelsblatt: Η Γερμανία θα ασκήσει βέτο στο σχέδιο εγγύησης καταθέσεων του ΝτράγκιΗ γερμανική Βουλή θα αντιταχθεί στις τελευταίες προσπάθειες των Βρυξελλών να δημιουργήσουν ένα πανευρωπαϊκό σχήμα εγγύησης των ευρωπαϊκών καταθέσεων, μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

 

Χθες Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απηύθυνε έκκληση για την δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος για την προστασία των καταθέσεων των πολιτών της ευρωζώνης.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ευρώπη χρειάζεται μια τραπεζική ένωση, που θα περιλαμβάνει κοινούς κανόνες, ενιαίο εποπτικό μηχανισμό και κοινή εγγύηση καταθέσεων.

Ωστόσο το Βερολίνο διαφωνεί στο τελευταίο σημείο, καθώς φοβάται ότι θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό.

Έκθεση των κοινοβουλευτικών ομάδων του κυβερνητικού συνασπισμού που έχει στην κατοχή της η Handelsblatt αναφέρει ότι «η αμοιβαιοποίηση των τραπεζικών ρίσκων μέσω ενός κοινού ευρωπαϊκού σχήματος ασφάλισης καταθέσεων δεν δημιουργεί εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των καταθέσεων στην Ευρώπη και δεν συμβάλλει στην σταθεροποίηση των τραπεζών».

«Το γερμανικό σύστημα εγγύησης καταθέσεων είναι καλά συγκροτημένο» αναφέρει η έκθεση της Bundestag.

 

«Δεν είναι η σωστή στιγμή», δήλωσε μέλος της οικονομικής Επιτροπής της Bundestag στην Handelsblatt. «Προτού η Ευρωπαϊκή Κομισιόν παρουσιάσει νέες προτάσεις, πρέπει να διασφαλίσει ότι οι νόμοι που έχουν ήδη εγκαθιδρυθεί σχετικά με την τραπεζική ένωση θα εφαρμοστούν σε εθνικό επίπεδο» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως προωθώντας τώρα ένα σχήμα εγγύησης καταθέσεων η Κομισιόν κάνει το τρίτο βήμα πριν από το πρώτο.

 

Breaking News