Υπατη Αρμοστεία: Χαοτική και θλιβερή η κατάσταση των προσφύγων

by | Mar 1, 2016 | Πολιτική

BREAKING News

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για χαοτική και θλιβερη κατάσταση των προσφύγων στα σύνορα των Βαλκανικών χωρών.

Περιγράφει με μελανά χρώματα τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στους ενδιάμεσους σταθμούς του “προσφυγικού δρόμου”, αναφερόμενη στη Σερβία, στην Κροατία, τη Σλοβενία την Αυστρία και τη Γερμανία.

Ειδικά για την Ελλάδα η Ύπατη Άρμοστεία προειδοποιεί ότι το χάος θα συνεχιστεί εάν δεν ενδυναμωθούν οι δομές υποδοχής στη χώρα και εάν δεν επιταχυνθεί η επανεγκατάσταση. Ο αριθμός των προσφύγων σημείωσε απότομη άνοδο και ξεπέρασε τους 500.000 από τον Ιούνιο του 2015. Ταυτόχρονα υπόλογίζονται σε 27.500 οι ανθρώποι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά του Αιγαίου – περιμένοντας να καταγραφούν ή να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η Ύπατη Αρμοστεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα επανεγκατάστασης που έχει συμφωνηθεί από την Ευρώπη τον Σεπτέμβριο, καθώς ήδη βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο και περεταίρω καθυστερήσεις μπορεί να το οδηγήσουν σε πλήρη αποτυχία.
 

 

 

Breaking News