Ο Συριακός στρατός απελευθέρωσε την Παλμύρα

by | Mar 25, 2016 | Απόψεις

BREAKING News

Απελευθερώθηκε η Παλμύρα

Της Γιώτας Χουλιάρα Νίκλαν

Ο Συριακός στρατός απελυθέρωσε την ιστορική πόλη Παλμύρα από τους φανατικούς του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Η Παλμύρα υπήρξε κατά την αρχαιότητα σημαντική πόλη της κεντρικής Συρίας, κτισμένη σε μία όαση 215 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού και 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ευφράτη. Για αιώνες ήταν ζωτικός σταθμός για τα καραβάνια που διέσχιζαν τη Συριακή έρημο και ήταν γνωστή ως η «Νύμφη της Ερήμου». 

Η σημασία της στις μέρες μας είναι ίδια όπως και στην αρχαιότητα καθώς η Παλμύρα αποτελεί το σταυροδρόμι που συνδέει όλη τη Συρία. Ας μη λησμονούμε πως η απελευθέρωση της πόλης από το Συριακό Στρατό έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες πριν από τις βολευτικές εκλογές του Απριλίου.

Όπως μας ενημερώνει ο δημοσιογράφος Πάνος Ιγνατίου από τη Μόσχα: «Σύντομα θα αρχίσει η μάχη στη Ράκκα. Η πεποίθησή μου είναι πως Ρωσία και ΗΠΑ θα βρουν τον κοινό τόπο για να απελευθερώσουν την πόλη μαζί. Οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλη επιλογή.»

Οι δυνάμεις του Άσαντ προσπαθούσαν, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, από τις αρχές Μαρτίου να ανακαταλάβουν την πόλη, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Την Τετάρτη, οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης απείχαν λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την Παλμύρα, σύμφωνα με τις αναφορές.

Πηγή

Breaking News