Τα ξερονήσια γίνονται hotspots;

by | Mar 30, 2016 | Απόψεις

BREAKING News

Δημιουργία hot spots τώρα και σε ξερονήσια

Εναλλακτικά σενάρια για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, σε περίπτωση που ο αριθμός των φιλοξενουμένων καταστεί μη διαχειρίσιμος, επεξεργάζονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας, ο οποίος επισκέφτηκε τα hot spots σε Χίο και Λέσβο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τόσκας είπε, μεταξύ άλλων, ότι, αν τα ήδη υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας αγγίξουν τα όριά τους, όπως συμβαίνει σε Λέσβο και Χίο, εξετάζεται η μεταφορά των υπεράριθμων προσφύγων σε γειτονικά νησιά «που είναι τώρα άδεια».

Αυτό, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, μεταφράζεται σε μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας που δεν έχουν δεχθεί μεγάλο αριθμό ατόμων. Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προκριθεί και η λύση της δημιουργίας hot spots σε μη κατοικημένα νησιά του Αιγαίου.

Εναλλακτικά σενάρια για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, σε περίπτωση που ο αριθμός των φιλοξενουμένων καταστεί μη διαχειρίσιμος, επεξεργάζονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας, ο οποίος επισκέφτηκε τα hot spots σε Χίο και Λέσβο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τόσκας είπε, μεταξύ άλλων, ότι, αν τα ήδη υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας αγγίξουν τα όριά τους, όπως συμβαίνει σε Λέσβο και Χίο, εξετάζεται η μεταφορά των υπεράριθμων προσφύγων σε γειτονικά νησιά «που είναι τώρα άδεια». Αυτό, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, μεταφράζεται σε μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας που δεν έχουν δεχθεί μεγάλο αριθμό ατόμων. Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προκριθεί και η λύση της δημιουργίας hot spots σε μη κατοικημένα νησιά του Αιγαίου.

Πηγή

Breaking News