Αμερικής Δημήτριος: Στήριξη στο θέμα των αγνοουμένων

by | Apr 12, 2016 | Απόψεις

BREAKING News

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα παρέχει κάθε δυνατή στήριξη στις προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και επεσήμανε πως θα θέσει το θέμα αυτό σε προσωπικές επαφές του με ανώτατους αξιωματούχους της αμερικανικής Κυβέρνησης και με μέλη του Κογκρέσου, ώστε να υποβοηθηθεί η επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού έργου.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δέχτηκε χθες τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στη Νέα Υόρκη, απασχόλησαν μεταξύ άλλων οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Ο κ. Φωτίου πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Κυβέρνηση στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τη διαχρονική στήριξη και συμπαράστασή του στους αγώνες του κυπριακού λαού και την ενεργό εμπλοκή του στην παροικία. Επίσης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, καθώς και για το ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων και τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της διακρίβωσης της τύχης τους, λόγω της αρνητικής στάσης της κατοχικής δύναμης, ζητώντας παράλληλα τη στήριξή του στα διάφορα κέντρα λήψης απόφασης.

Από πλευράς του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, όπως αναφέρεται, διαβεβαίωσε ότι θα παρέχει κάθε δυνατή στήριξη και επεσήμανε πως θα θέσει το θέμα της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, πραγματοποιώντας προσωπικές επαφές με ανώτατους αξιωματούχους της αμερικανικής Κυβέρνησης και με μέλη του Κογκρέσου, ώστε να υποβοηθηθεί η επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού έργου.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και για άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του, με ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών στα κατεχόμενα και την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ, μέσω “διάλογος

Breaking News