Η Δανία θα ακολουθήσει τη Βρετανία στο Brexit

by | Apr 27, 2016 | Κόσμος

BREAKING News

Αποκάλυψη: Νέα βόμβα στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης!


Για το φαινόμενο του ντόμινο προειδοποιεί ο Δανός υπουργός Εξωτερικών, καθώς σε περίπτωση BREXIT, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και η σκανδιναβική χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Κρίστιαν Γιένσεν που ανήκει στο Συντηρητικό Φιλελεύθερο Κόμμα, υποστήριξε ότι η ΕΕ έχει επιλέξει να κινηθεί με βάση μια ατζέντα που αναστέλλει την αυτοδιάθεση των κρατών μελών της.

Ο ίδιος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο αναγνωρίζει ότι η ΕΕ είναι «εκτός πορείας» και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο κατάρρευσης. «Θα πρέπει να υπάρχουν λιγότερες παρεμβάσεις στα κοινωνικά συστήματα των κρατών μελών, στις πολιτισμικές καταστάσεις και πρέπει να δειχθεί περισσότερος σεβασμός για τις χώρες που επιλέγουν το δικό τους δρόμο », δήλωσε στην εφημερίδα Berlingske.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι Βρυξέλλες επικεντρώνονται στα σωστά πράγματα και τα βασικά καθήκοντα της ΕΕ, όπως τα διασυνοριακά προβλήματα».

Με τη Μεγάλη Βρετανία να βρίσκεται προ των πυλών τους δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου σχετικά με την παραμονή της ή μη στην ΕΕ, ο Γιένσεν ελπίζει ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν «ναι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τις μεταρρυθμίσεις στην Ένωση, η οποία έχει την απόλυτη ανάγκη της. Ο Γιένσεν υποστηρίζει ότι η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις μεταρρυθμίσεις, αν η χώρα παραμένει στην ΕΕ. Μια ΕΕ χωρίς Βρετανία θα ήταν καταστροφή, όπως αναφέρει, καθώς Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν καταδικασμένη να πάει από το κακό στο χειρότερο.

Επιπλέον, ένα ενδεχόμενο Brexit θα ανατρέψει την ισορροπία δυνάμεων στην ΕΕ, και η Δανία θα είναι πιο δύσκολο να επηρεάσει τις Βρυξέλλες στο μέλλον, από τη στιγμή που χάνει τους στενότερους συμμάχους της.

«Σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, η Δανία θα χάσει έναν από τους στενότερους συμμάχους της στην ευρωπαϊκή συνεργασία. Δεν συμφωνούμε με το Ηνωμένο Βασίλειο για τα πάντα, αλλά συμφωνούμε σε πάρα πάρα πολλά,» σημείωσε ο Δανός ΥΠΕΞ, που στην ουσία προδιαγράφει το μέλλον της χώρας του σε περίπτωση Brexit.

Πηγή

Breaking News